Dumitru Dragomir: szebbek, jobbak vagyunk a magyaroknál


-A A+

Telt házas stadionra és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (PLF) elnöke.

„Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új" - jelentette ki Dragomir keddi sajtóértekezletén. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak. "Miért, Hagi egy nyárfa?" - példálózott a PLF elnöke.

Úgy vélekedett, ha 200 ezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni a bukaresti stadion. Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

„Mi a magyarok testvérei vagyunk: ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig?" - tette hozzá.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

A találkozót, valamint az előzményeket és a reakciókat a maszol.ro a helyszínről közvetíti.
EZT OLVASTA MÁR?

X