Szenzációs Sougou-duplával előnyben a CFR


-A A+

Felhergelte a CFR 1907 labdarúgóit az első félidő utolsó percében kapott gól a Bajnokok Ligája utolsó selejzetőkörében, így a szünet után Moudou Sougou két találatával a maga javára fordította az FC Basel elleni összecsapást és reménykedve várja a jövő heti kolozsvári visszavágót.sougou

Rosszat sejtetően kezdődött a vasutasok svájci kiszállása, a Sankt Jakob-stadion 30 ezer szurkolója által biztatott bázeliek valóssággal Felgueiras kapuja elé szegezték a vendégeket. Több ízben csak a portugál hálóőr vagy a szerencse mentette meg Ioan Andone fiait attól, hogy már a mérkőzés elején két-három gólos hátrányba kerüljenek.

A percek múlásával Pászkány Árpád csapata egyre bátrabban merészkedett ki saját térfeléről, Moudou Sougou egy villámgyors átvétel utáni lövésével „figyelmeztette" a bázelieket az elkövetkezőkre.

A félidő végére kiegyenlítődő mérkőzés 44. percében az FC Basel előnyhöz jutott Streller révén, aki egy szögletet követően 8 méterről látványos fordulatlövéssel betalált a vasutasok kapujába.

A szünetben kapott eligazítás megtette hatását, ugyanis a CFR rendkívül motiváltan jött vissza a pályára. Egyre több játékossal rohamoztaka vasutasok és Bastos mélységi labdáját a kirobbanó formában játszó Sougou könnyedén Sommer hálójába gurította. 1-1

A CFR ezzel teljesítette a vezetőség minimális elvárását, gólt lőtt és nem állt vesztésre. A szenegális csatár öt perc múlva tette fel a cseresznyét a tortára, amikor a közben beálló Mureşan passzából betőrt a tizenhatosba és elemi erejű bombájával kilőtte Sommer balfelső sarkát. 1-2bazel-cfr

Sougou végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését, ha a következő két helyzetét is belövi. Előbb a kapufa, a hosszabbításban pedig a svájciak hálóőre mentette meg az FC Baselt a kiütéses vereségtől.

Svájcban szerzett győzelmével a CFR óriási lépést tett a BL csoportköre felé, amelyet jövő héten hazai pályán biztosíthat be.

Bajnokok Ligája, 4. selejtezõkör, elsõ mérkõzés

keddi eredmények

FC Basel–Kolozsvári CFR 1-2

Szpartak Moszkva–Fenerbahce 2-1

Borussia Mönchengladbach–Dinamo Kijev 1-3

FC Köbenhavn–OSC Lille 1-0

Helsingborg–Celtic Glasgow 0-2

Szerdai mérkőzések

Braga–Udinese (Digi Sport 2, Dolce Sport 2, 21.45)

Malaga–Panathinaikosz (Digi Sport 1, Dolce Sport, 21.45)

AEL Limasszol–Anderlecht (Digi Sport 3, 21.45)

BATE Boriszov–Hapoel Kirjat Shmona

Dinamo Zagreb–NK Maribor.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X