Férfi kézilabda Eb: vereség Ausztriától, 8. a magyar csapat


-A A+

A magyar válogatott nyolcadik helyen zárt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mivel a középdöntő szerdai záró fordulójában 25-24-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól. A spanyolok könnyed győzelmét követően a magyar válogatott úgy léphetett pályára, hogy mindenképpen a legjobb nyolc között végez az Eb-n. Ennek ellenére főként támadásban kezdett sok hibával a pirosban játszó magyar csapat, de az osztrákokon látszott, hogy sokat kivett belőlük a két nappal korábbi spanyolok elleni szoros csata.

Korai háromgólos hátrányát a félidő közepére ledolgozta a magyar származású Szilágyi vezette osztrák válogatott (5-5), a Mocsai-csapat megtorpant, Császár a második hetesét is kihagyta. A következő büntetőhöz Iváncsik állt oda, és több mint ötperces gólcsendet tört meg. Nem sokkal később Lékai beállásával új lendületet kapott a magyar együttes, és háromgólosra növelte előnyét (10-7), a félidei négygólos vezetést pedig Putics látványos gólja eredményezte (13-9).

A második játékrész kihagyott magyar helyzetekkel, Iváncsik két elrontott büntetőjével indult, így két gólra feljöttek a fehér mezesek. A magyarok aztán épphogy visszaállította a négygólos különbséget, kettős emberhátrányba került, amit kíméletlenül kihasználtak az osztrákok és kiegyenlítettek (18-18). A folytatásban Gulyás gólja egy csaknem hétperces gólínségnek vetett véget, majd felváltva estek a gólok mindkét oldalon. Az utolsó öt percnek egygólos osztrák vezetéssel vágtak neki a csapatok, de a magyar válogatott összeesett, s még az egyenlítésre sem maradt esélye.

A magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett, mert a másik középdöntős csoport negyedik helyezettjének, Svédországnak több pontja van.

Mocsai Lajos, a magyar csapat szövetségi kapitánya: "Úgy érzem, két fáradt csapat játszotta végig ezt a mérkőzést, nagyon nehéz héten vagyunk túl, hiszen egy vírus ment végig a csapaton és Ancsin Gábort is elvesztettük, éppen ezért a gárda az ereje végére ért. A két fáradt csapat közül mi vettük fel hamarabb a ritmust, de sajnos a négy kihagyott hétméteres és az elrontott ziccerek, még több erőnket emésztette fel. A végén nekünk kellett rohanni az eredmény után, de már nem volt esélyünk. Nyilvánvalóan nem öröm így búcsúzni, de azt gondolom, Európa legjobb nyolc csapata közé bekerülni nagy dolog. Emelt fővel utazhatunk haza, hiszen a célunkat elértük. Gratulálok a csapatnak az elmúlt négy heti munkáért, csak a dicséret hangján tudok beszélni az együttesről."
Patrekur Johannesson, az osztrákok szövetségi kapitánya: "Nagyon boldogok vagyunk az eredmény miatt, büszke vagyok a csapatomra, hogy a spanyolok ellen és most is megmutatta, mire képes. Végig küzdöttük a mérkőzést, úgy gondolom, kiváló tornán vagyunk túl, kivívtuk az ellenfelek tiszteletét."
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X