Barca: Rosell lemondott, 2016-ig Bartomeu az elnök


-A A+

Ahogyan azt várni lehetett, az FC Barcelona csütörtöki rendkívüli igazgatótanácsi ülését követő sajtótájékoztatón bejelentették: lemondott posztjáról a katalán sportklub elnöke, az utóbbi napokban pénzügyi szabálytalanságok gyanújába keveredő Sandro Rosell. A döntést maga Rosell jelentette be. Az elnöki posztot Josep María Bartomeu sportszakmai alelnök tölti be 2016-ig, azaz – ellentétben a korábbi sajtóhírekkel – nem tartanak előrehozott választásokat az idén nyáron.

„Kérdem én, az elnökösködés egyet jelent azzal, hogy a családod fenyegetésnek, szenvedésnek legyen kitéve? Most, hogy egy becstelen és meggondolatlan vádaskodás bíróság elé került, úgy érzem, az én időm lejárt a klubnál, és benyújtottam a lemondásomat az igazgatótanácsnak" – mondta ki a lényeget Rosell, aki a jelenlevők vastapsa közepette adta át a szót utódjának, Bartomeunak.

Bartomeu köszönetet mondott Rosellnek az utóbbi években végzett munkájáért, majd kijelentette: az igazgatótanács a helyén marad  a 2016-ban esedékes új elnökválasztásig. 

A Barca volt elnöke Neymar átigazolási díja körüli hercehurca miatt távozott a katalán klub éléről.

A spanyol sajtó beszámolója szerint a Barcelona elnöksége ma délelőtt Sandro Rosell irodájában gyűlt össze, ahol szóba került a regnáló elnök távozásának lehetősége. A megbeszélésen – Bartomeu mellett – jelen volt Carles Vilarrubí alelnök, Albert Montagut kommunikációs igazgató és Antoni Rossich vezérigazgató. Úgy tudni, Rosell a Neymar átigazolási díjával kapcsolatos huzavona miatt távozna, döntésével pedig azt szándékozik elérni, hogy a Barcelona minél kevesebb kárt szenvedjen az eddig tisztázatlan ügy kapcsán.

Továbbá megpróbálná elkerülni, hogy a Sevilla elnöke, José María del Nido sorsára jusson, akit első fokon hét év börtönbüntetésre ítéltek sikkasztás és becsületsértés vádjával.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X