Egyre népszerűbb a Forma-1-es pilóták körében a Dacia Duster


-A A+

Nem mindennap fordul elő, hogy egy Forma-1-es pilóta egy Dacia Duster volánja mögé pattan és még versenyez is vele, de bizony ilyen is történik néha. Múlt hétvégén például Moszkvában láthattak hasonló „csodát” az autósport-rajongók.

A főszereplő a Lotus versenyzője, Romain Grosjean volt, aki a Forma-1-es előszezon utolsó két, Bahreinben zajló tesztje között ruccan át Oroszország fővárosába, ahol a Race of Stars elnevezésű jégautós verseny VIP-futamán vett részt. A francia versenyzőnek Tyimur Tyimerzianovval, az oroszok ralikrossz Európa-bajnokával kellett összemérnie tudását a Hippodrome területén kialakított pályán: a csatát Renault Dusterrel vívták és a gall kiválóságnak sikerült győzedelmeskednie az orosz újságírók által tavaly a legjobb orosz autóversenyzőnek választott pilóta ellen.

"Hamar fel kell térképzeni, hogyan kell vezetned a jégen és hogyan használhatod még simábban a gázt. Jó móka volt, mindenki örült nekünk, így tényleg fantasztikus volt a hangulat. Ez a lehető legjobb módja volt a pihenésnek a két bahreini tesztelés között” – nyilatkozta Grosjean, aki egyébként járatos a jégautó-futamok világában is: amikor a 2009-es Renault-beugrás után egy időre megfeneklett a pályafutása, a versenyző jobb híján a franciáknál rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Andros Trophy nevű jeges szériában indult.

Grosjean 2011 után másodszor vett részt a moszkvai Race of Stars-on, ahol rendszeresen tűnnek fel nagy nevek: a viadalon korábban indult például Kimi Räikkönen, Sebastien Loeb, David Coulthard és Alain Prost is. Nem a francia versenyző az első Forma-1-es pilóta, aki nyúzópróbának vetette alá a Dustert: 2012 végén a tavaly visszavonult Mark Webber is kipróbálta, az ausztrál az ománi sivatagban tette próbára a járgány képességeit.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X