Messi aláírta új szerződését a Barcelonával


-A A+

Lionel Messi szerződést hosszabbított a spanyol élvonalbeli Barcelona labdarúgócsapatával – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az argentin válogatott támadó 2019-ig marad a katalán együttesnél.

A Barcelona korábban már bejelentette, hogy megegyezett Lionel Messivel a támadó új szerződéséről, amely valószínűleg jobb kondíciókat tartalmaz a játékos számára az előzőnél. A felek egyezségre jutottak a feltételeket illetően, és hétfőn alá is írták a megállapodást.

Messi a Camp Nou elnöki szobájában írta alá a kontraktust, édesapja mellett jelen volt Josep Bartomeu klubelnök, Jordi Mestre alelnök és Antoni Rossich ügyvezető igazgató.

Lionel Messi jelenlegi szerződése 2018-ig szól, a támadó sajtóhírek szerint feltételként szabta meg, hogy Sergio Agüero megszerzése mellett tartsák meg José Manuel Pintót. A korábbi információk szerint az új szerződés 2019-ig szólna, Messi évente húszmillió eurót tehetne zsebre – plusz a csapat eredményességének függvényében további 3-4 milliót –, kivásárlási ára pedig maradna 250 millió euró. Akkor egy kérdésben még nem jutottak dűlőre az érintettek: az argentin játékos eddig száz százalékban birtokolta a saját kereskedelmi jogaiból származó bevételeket, de az új szerződés megkötése után ez változhat.

Messi 424 mérkőzésen 354 gólt szerzett a Barcelonában a transfermarkt.de adatai szerint, hat bajnoki cím mellett háromszor nyert Bajnokok Ligáját, négyszer aranylabdát.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X