Koszorúérműtétet hajtanak végre Jenei Imre legendás edzőn


-A A+

Négy koszorúérműtétet hajtanak végre vasárnap Jenei Imrén, bukaresti Steaua és a román válogatott legendás edzőjén a kolozsvári szívsebészeten.emerich-jenei

A 75 éves Jeneit pénteken este szállították át Nagyváradról, mivel a múlt héten több alkalommal is fáradtságra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Csütörtökön már nem tudott részt venni a Bihar megyei labdarúgás fennállásának 110. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. A váradi kórházban elvégzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy egyik koszorúere 100 százalékosan, a másik pedig 80 százalékosan dugult el és négy bypass műtétre van szüksége a vérkeringés optimális működéséhez.

Szombat reggel Jenei Imrét gyerekei is meglátogatták a kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívsebészeten. Az idős szakember jó kedélyállapotban fogadta látogatóit, egy újságárustól sportlapokat vásárolt. „Aggodalomnak nem láttam nyomát, nyugodt volt, mosolygós” – mondta el a Ziua de Clujnak a lapárusító.szivsebeszet

Jenei kórházi beutalásában és a soron következő műtét lefolyásában Iuliu Mureşan, a bajnok CFR 1907 elnöke is közrejátszott. Az orvos végzettségű Mureşan saját elmondása szerint „néhány telefonhívással” járult hozzá ahhoz, hogy Jenei a legjobb ellátást kapja.

Viviana Cioringa szívsebész szerint a műtét akár négy órát is eltarthat, teljesen leállítják a vérkeringést annak érdekében, hogy az bedugult koszorúérdarabokat kicserélhessék. Statisztikai mutatók szerint egy ilyen beavatkozás sikerességi rátája 85 százalékos, viszont Jenei Imre esetében az előrehaladott kor miatt váratlan komplikációk jelentkezhetnek.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X