Pénzért kínálják Schumacher ellopott orvosi papírjait


-A A+

Ellopták és eladásra kínálták Michael Schumacher orvosi iratait, az egyelőre ismeretlen tolvajok mintegy 40 ezer fontot szerettek volna kapni az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németoszágban is felkínált értékes feljegyzésekért. A hétszeres Forma-1 világbajnok menedzsere, Sabine Kehm megerősítette, hogy a grenoble-i kórházból valóban eltűntek bizonyos iratok, ugyanakkor arra kérte a nemzetközi sajtót, hogy ne hozzák nyilvánosságra az azokban szereplő tartalmakat.

Hozzátette: az sem biztos, hogy amit el akarnak adni az ismeretlenek, az valóban a hiteles vizsgálati eredményeket tartalmazza. „Néhány nappal ezelőtt ellopott dokumentumokat és adatokat kínáltak eladásra, amelyekről az eladó azt állítja, hogy Michael Schumacher orvosi aktái. Nem tudjuk megítélni, hogy a dokumentumok hitelesek-e. A papírokat viszont valóban ellopták, erről jelentés is készült. A hatóságokat is bevonták" - olvasható a hivatalos sajtóközleményben.

Kehm  felhívja a figyelmet arra, hogy a dokumentumoknak és az adatoknak mind a megszerzése, mind a közzététele tilos. Az orvosi mappák tartalma teljesen magánjellegű és bizalmas, és nem tehetők elérhetővé a nyilvánosság számára. Éppen ezért kilátásba helyezte, hogy minden egyes esetért, amelyben részleteket közöl valaki a bizalmas iratokból, megteszik a szükséges lépéseket, és bízik a sajtó megértésében. Végül azzal zárta a közleményét, hogy elszörnyedt és felháborítónak tartja a lopást.

Az egykori autóversenyzőt tavaly december 29-én érte baleset Franciaországban egy családi síelés közben. A kétgyermekes Schumacher elesett, és bár védősisakot viselt, a fejét olyan súlyos sérülés érte, hogy egészen a közelmúltig a grenoble-i kórházban kezelték, az idő jelentős részében mesterséges kómában tartották és csak június 16-án jelentették, hogy teljesen felébredt és bizonyos kommunikációs jeleket is megfigyeltek már nála. Azóta a svájci Lausanne-ban ápolják, a rehabilitációs központ mindössze 20 mérföldre van a sportoló otthonától.








EZT OLVASTA MÁR?

X