Székelyek a Nemzeti Vágtán Budapesten


-A A+

Jövő hét végén kezdődik a Nemzeti Vágta, amelyen a Székely Vágta győztesei is megméretkeznek. Szeptember 10-én sorsolták ki, hogy ki melyik futamokban indul.

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény. A rangos galoppversenyt szeptember 19-21. között tartják Budapesten, a Hősök terén. A több mint hetven induló település között ott versenyez majd Lemhény, Gyergyószentmiklós, Szotyor és Sepsiszentgyörgy lovasa is.

A sorsolás értelmében a szotyori Mokán János és Vendel lova a második előfutam harmadik pályájáról indul, a Székely Vágta győztese, Zsigmond János és Timpex Amata, Lemhény képviseletében, a hatodik előfutam hatodik pályájáról fut. Sepsiszentgyörgy lovasa, André Mónika és Déva Dárda a nyolcadik élőfutamban rajtolnak a negyedik pályáról, a kilencedik előfutam első pályájának indulója pedig a Gyergyószentmiklós színeiben futó László Pál és Darius lesz. Ezen kívül még öt erdélyi település lovasának szurkolhatunk, hiszen az előfutamokban szintén indul Nagyvárad, Érmihályfalva, Bihar, Székelyvarság és Erdőszentgyörgy lovasa.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X