MOL Liga: hat meccsre eltiltották a sportklubos Papp Szabolcsot


-A A+

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Papp Szabolcs, a Csíkszereda játékosa, mert pénteken az Újpest elleni jégkorong MOL Liga-mérkőzésen fejsérülést okozott ellenfelének, Meretei Márkónak.Papp-Szabolcs

A szövetség fegyelmi bizottságának csütörtöki tájékoztatása szerint az esetről készült videofelvételen egyértelműen látható, hogy Papp megtorlásként üti meg bottal riválisa fejét. Meretei nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A fegyelmi bizottság indoklása. A videófelvételen egyértelműen látható, hogy eleinte a két 33-as számú játékos küzd a korongért, majd az UTE 33-as játékos botja felcsúszik fejmagasságba, amit szemmel láthatóan megtorol a bottal fejre ütéssel a HSC 33-as játékosa. Akciója egyértelműen az ellenfél játékosa ellen irányult és nem a korong megszerzését célozta, teljes erővel történt, tekintet nélkül arra, hogy ez súlyos sérülést okozhat. Az akció nyomán az UTE 33-as játékosa megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Az eset súlyosságára és sérülésveszélyes voltára tekintettel hoztuk a fenti ítéletet. A Mol Liga fegyelmi szabályzata értelmében ez az akció 0–16 mérkőzéses eltiltást tesz lehetővé.”

A fegyelmi határozat értelmében Papp Szabolcs pénteken kihagyja a Brassó elleni rangadót és vasárnap is hiányzik majd a DAB-meccsen. Ezt követően két Miskolc- és egy-egy DAB- és Fradi-meccsen nem áll a HSC Csíkszereda rendelkezésére. Legközelebb november 4-én játszhat a Mol Ligában, akkor az Érsekújvár érkezik Csíkszeredába.

Érdekes, hogy a vétkes a mérkőzésen még kétperces büntetést sem kapott az esetet követően, nyilvánvalóan a négy játékvezető nem látta a váratlan és gyors mozdulatot. A fegyelmi bizottság ugyanakkor figyelembe vette az IIHF irányelveit, amelyek néhány éve első helyen emelik ki, hogy a játékosok fejre, nyakra irányuló támadásait meg kell akadályozni. Aki ezen szabály ellen vét, súlyos büntetést érdemel.

Meretei Márkót az ütés fültövön érte, arcán dudorok, zúzódások keletkeztek, sérülése 8 napon túl gyógyul. Súlyos agyrázkódást szenvedett, első körben egyhetes teljes pihenőt írt elő számára az orvos, még az edzés sem engedélyezett számára. Nem tudni, mikor léphet jégre legközelebb.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X