Victor Pițurcán veri el a port a román sajtó


-A A+

A vendéglátók kudarcaként értékelték a vasárnapi román lapok azt, hogy a Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés szombat este 1-1-es döntetlennel ért véget a bukaresti Nemzeti Arénában.

A Gazeta Sporturilor, a legnagyobb példányszámú román sportújság Miért húzódtunk vissza, Piți? címmel veti Victor Pițurcă román szövetségi kapitány szemére, hogy az 1-0-ás vezetés után a román válogatott "magára húzta" a magyarokat. A bukaresti lapok egyöntetű értékelése szerint ugyanis a meccs a románok kezében volt, és a döntetlen számukra kudarc.

A Prosport.ro portál szerint is megmagyarázhatatlanul visszavonult Pițurcă és a magyarok egyenlítése után annyira összeomlott, hogy már annak is örülnie kellett, hogy nem kapott ki. A portál téves bíráskodásnak nevezte, hogy Szalai első félidős fejesgólját a játékvezető les miatt nem adta meg. Idézik ugyanakkor Pițurcă méltatlankodását is, aki szerint az egyenlítő gól egy "nem létező fault" nyomán megítélt szabadrúgásból született.

A Hotnews.ro hírportál szerint a sérülésre panaszkodó Lucian Sânmărtean lecserélése (a 66 percben) után a román csapat olyan irányvesztett maradt, mint egy kutyafalka alfahím nélkül. Ha ennyire "fogatlan" a csapat Sânmărtean nélkül, akkor a román szurkolók megint izgulhatnak azért, hogy a válogatott ki tudja-e harcolni az Európa-bajnokságon való részvételt.

 Az Adevărul hírportál és több román sportlap is tág teret szentelt a lelátókon történt incidenseknek. A bukaresti lapok beszámoltak arról, hogy a csendőrök és a román labdarúgó szövetség által szerződtetett BGS őrző-védő cég rendfenntartói véresre vertek több tucatnyi román drukkert, akiket - a két szurkolótábor ultráinak összecsapása után - el akartak távolítani a magyar szektor mellől.

A Sport.ro portál azt írta, hogy "fázós" meccs vár a román válogatottra kedden Finnországban, miután nem sikerült legyőzniük Magyarországot. Romániának három pontot kéne hoznia Helsinkiből, ahhoz, hogy a selejtezőcsoport első két helyének egyikében reménykedhessen, és nem jó jel, hogy a szombati játéknapon a görögök csak 1-1-es döntetlent tudtak elérni Finnország vendégeként - írta a román portál.
EZT OLVASTA MÁR?

X