Nem indul a Győri ETO a következő szezonban az NB I-ben


-A A+

A csődeljárás alatt álló Győri ETO FC hivatalos honlapján bejelentette, nem tud megfelelni a licencszabályoknak, így a következő szezontól nem indul az NB I-ben.

„Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy sajnos nem tudtuk teljesíteni az OTP Bank Liga 2015–2016-os indulásához szükséges licenckövetelményeknél az előírt hiánypótlást. Mindez azt jelenti, hogy, bár a pályán elért eredmények alapján jogosult lehetne klubunk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz lehetősége" – írja az eto.hu.

„Nehéz mit mondani, hiszen eddig is sejteni lehetett, hogy ez a sors vár ránk, de azért sokáig hittük, hogy majd csak lesz valami megoldás – idézi a Győri ETO hivatalos honlapja Miriuta László vezetőedzőt. – Nem lett. Leginkább a szurkolóinkat sajnálom, hiszen amíg egy futballista vagy egy edző élete során több helyen is megfordul, de igazán szurkolni mindenki csak egy klubnak tud, és tudom, hogy sokaknak mit jelentett az ETO. Négy meccsünk van, ezt szeretnénk becsülettel lejátszani, így a Haladás ellen is győzni szeretnénk. Igaz, a három pontnak már nem tudunk úgy örülni, mint eddig.”

A Nemzeti Sport Online már korábban jelezte, május 8-a az utolsó határidő, amíg az ETO-nak rendeznie kell a tulajdonosi hátteret, mert ma lejár a licenchez szükséges hiánypótlás határideje. Mivel máig nem született egyezség olyan befektetővel, aki átvehetné az NB I-es csapat működtetését.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ősztől hol szerepel majd az együttes. Az NB III-as indulásra a futsalcsapat segítségével még van remény, de az NB III-as licenc átruházásához is arra lenne szükség, hogy a klub rendezni tudja a köztartozásait.

GYŐRI ETO
Alapítva: 1904. július
Bajnok: 4x (1963, 1981–1982, 1982–1983, 2012–2013)
Kupagyőztes: 4x (1965, 1966, 1967, 1978–1979)
Szuperkupa-győztes: 1x (2013) 
BEK-elődöntős: 1x (1964–1965)

Az ETO jelenleg tizedik helyen áll a tabellán, és a megszerzett 32 pontjának köszönhetően a kiesés réme már nem fenyegeti. Így azonban, hogy nem tud indulni az új évadban, adódik a kérdés, hogy tölthetik fel a létszámot, feltöltik-e egyáltalán. A feltöltés csak egy lehetőség, de amennyiben az MLSZ élni kíván ezzel, először a legjobb, nem feljutó, vagyis 3. helyen végző NB II-es csapat jöhet szóba. Jelen állás szerint a Békéscsaba, de valószínűleg Győr városa sem marad NB I-es csapat nélkül, hiszen a Gyirmót FC Győr a második helyen áll az NB II-ben.

Egyelőre azonban a feltöltésről azért korai beszélni, mert nem csak az ETO nem felelt meg első körben az élvonalbeli klubok közül a licencszabályoknak, így még más csapat is bajba kerülhet. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X