Rétyen szervezik meg a 24. Háromszék triatlonversenyt


-A A+

Hétvégén a háromszéki Rétyen szervezik az ország egyik legrégebbi triatlon bajnokságát.

A 24-ik alkalommal sorra kerülő Háromszék triatlon vetélkedő szervezője az Alpin Sport Egyesület népes mezőnyre számít, mondta Könczei Csaba. Az egyesület képviselője szerint idén 69 sportoló vesz részt az egyéni megmérettetésen és 6 csapat jelezte részvételét.

Csütörtökig azonban fogadják még a további jelentkezőket. Könczei Csaba szerint büszkék arra, hogy a rétyi triatlon vetélkedő az egyik legrégebbi az országban, azt 1991-ben egy sepsiszentgyörgyi hegymászó, Balló Zoltán és barátai kezdeményezték. Az egyesület fényképeket őriz az első kiadásról, amikor még csak kilenc sportoló mérte össze erejét.

A Háromszék triatlon vetélkedőre idén augusztus 8 és 9-én, szombaton és vasárnap kerül sor, a rendezvény egyben a Bioeel Thriatlon Grand Prix verseny ötödik fordulója, amit a hazai Triatlon Szövetség szervez.

A rétyi versenybe több kategóriába lehet benevezni, így lesz egyéni minitriatlon, egyéni junior, egyéni olimpiai és staféta verseny. A mini kategóriában a sportolók 500 méter úszást, 16,5 kilométer kerékpározást és 4,4 kilométer szaladást kell teljesítsenek. A junior kategóriában 1000 méter úszást, 25 kilométer biciklizést és 6,6 kilométer szaladást, míg az olimpiai kategóriában 1500 méter úszást, 33 kilométer kerékpározást és 8,8 kilométer szaladást kell teljesíteni.

A részvételi díj fejenként 150 lej, amely tartalmazza az esemény hivatalos trikóját, a rajtszámot és az elektronikus chipet illetve a pihenőpontokhoz való hozzáférést, egy energizáló termékeket tartalmazó csomagot, sportszerek tárolására alkalmas zsákot és orvosi ellátást. A verseny napján való iratkozáskor a benevezési díj megduplázódik, hívják fel a figyelmet a szervezők. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X