Davis-kupa: a csehek a hétvégi döntő esélyesei


-A A+

Péntektől vasárnapig Prágában rendezik meg a tenisz Davis-kupa-döntőt, amelyen a cseh válogatott a címvédő spanyol csapattal találkozik.Czech Republic spain  Davis Cup Tennis.JPEG-04f42

Az összecsapást az O2 Arénában, kemény pályán bonyolítják le, nem véletlenül, hiszen a vendégek 12 éve nem veszítettek el Dk-meccset salakon. A házigazdák – még csehszlovák zászló alatt – 1980-ban aratták eddigi egyetlen diadalukat, míg a spanyolok eddig ötször (2000, 2004, 2008, 2009, 2011) nyerték el a salátástálra emlékeztető trófeát.

Három esztendővel ezelőtt a barcelonai Sant Jordi Csarnokban rendezett fináléban csaknem 17 ezer néző ünnepelte Rafael Nadalt és a többieket, miután már a páros meccset követően behozhatatlan, 3–0-s előnyhöz jutottak, és megnyerték a döntőt a cseh csapat ellen.

Ezen a hétvégén azonban jóval nehezebb helyzetben lesznek a spanyolok, hiszen a térdsérüléssel bajlódó Nadal egyelőre csak lábadozik, a gyors hazai pályán pedig Tomás Berdych és Radek Stepánek némi előnyben van David Ferrerrel és Nicolas Almagróval szemben.

„Nagyon kemény mérkőzésre számítok, hiszen idegenben, ráadásul veszélyes ellenfelekkel játszunk – idézte Ferrert az As című madridi sportnapilap. – Berdych és Stepánek kiemelkedő tudású teniszezők, utóbbi pedig párosban a világ egyik legjobbja. A pálya borítása is nekik kedvez. Ennek ellenére bízom a sikerünkben. Az idei esztendő pályafutásom csúcsa volt, csodálatos lenne, ha vasárnap mi ünnepelhetnénk.”

„Kétségtelenül alaposan megnőttek az esélyeink azzal, hogy Nadal nem játszhat, ám csúnyán megfizetnénk az árát, ha elbíznánk magunkat – fogalmazott Stepánek. – A spanyolok így is nagyon erősek. Minden felelősség Berdych vállán és az én vállamon van, de hiszem, hogy győzünk, mert az csodálatos fegyvertény lenne.”

Pénteken 16 órától két egyest bonyolítanak le a cseh fővárosban, szombaton a párost rendezik meg (14), vasárnap pedig két újabb egyessel (13) fejeződik be a 102. Dk-döntő.134510 BigPicture

A PROGRAM

Péntek

  • Stepánek–Ferrer
  • Berdych–Almagro

Szombat 

  • Rosol, Minar–Granollers, López

Vasárnap

  • Berdych–Ferrer (ha szükséges)
  • Stepánek–Almagro (ha szükséges)







Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X