Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen


-A A+

FRISSÍTVE: A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek este.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződését, a villamosok sem járnak.Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el. 

A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, anmitől több rendőr is fulladozni kezdett. A planetáriumhoz szorították a drukkereket, a bejelentett rendezvényük helyszínére, ahol a tervek szerint kísérnék figyelemmel a mérkőzést azok a szurkolók, akik nem jutottak be a stadionba.

A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük.

Az MTI tudósítója korábban arról számolt be, hogy futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig péntek délután a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantgattak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.
EZT OLVASTA MÁR?

X