NBA-döntő: piszkosul nagy zakót osztottak ki LeBron Jamesékre


-A A+

A Golden State Warriors a második hazai mérkőzését is fölényesen nyerte meg a Cleveland Cavaliers ellen az NBA nagydöntőjében. A címvédő csapat az első meccsen aratott 15 pontos siker után, ezúttal 33 ponttal verte LeBron Jameséket.

Az első negyed szoros játékot hozott, és két ponttal még a Cleveland vezetett, azonban nem tartott sokáig a vendégek öröme. A második játékrésztől nem volt megállás, és a bajnok kegyetlenül megszórta a Clevelandet. Félidőben már 52-44-re a Golden State vezetett, a szünet után pedig csak tovább nőtt a különbség.

A harmadik negyedben újabb 30 pontot szerzett a GSW, amire csak 18 pont érkezett válaszként a Clevelandtől, az utolsó negyedre pedig végképp szétestek a vendégek. A Golden State története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a döntőket figyelembe véve, és végül 33 ponttal verték a Cavst.

A GSW legeredményesebb játékosa Draymond Green volt, aki 28 pontja mellett 7 lepattanót és 5 asszisztot jegyzett. Az első meccsen csak szenvedő Splash Brothers is összekapta magát, és Stephen Curry 18, míg Klay Thompson 17 pontot tett hozzá a gázoláshoz.

“Egyértelműen meglepett a különbség” – mondta Steve Kerr. “Minden megváltozik majd Clevelandben, ebben biztosak vagyunk” – figyelmeztetett a GSW trénere. A Clevelandnek 3 napja van összekapnia magát, mert könnyen lehet, hogy söpréssel ér véget az ide nagydöntő.

 Eredmény, NBA, döntő 

  • Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 77-110
  • Párharc állása: Cleveland Cavaliers 0-2 Golden State Warriors








EZT OLVASTA MÁR?

X