EURO-2016: Marseille nem látott még ennyi magyart (percről percre)


-A A+

Déli 12 órakor gyülekeztek a marseille-i régi kikötőben a magyar szurkolók, hogy együtt vonuljanak a romániai idő szerint este 7 órakor kezdődő Izland elleni mérkőzés helyszínére, a Stade Vélodrome-hoz. A hívó szóra 10-12 ezer ember válaszolt és festette vörösre a mediterrán város utcáit. Percről percre.

A Maszol helyszíni tudósítója nem csak videókban, képekben is megmutatja a magyar szurkolók marseille-i vonulását.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.
18:28
Megvannak a csapatok

Itt vannak a csapatok: 

18:24
Így köszöntötték a magyar válogatottat a szurkolók a Stade Vélodrome-ban

Így köszöntötték a magyar válogatottat a szurkolók a Stade Vélodrome-ban.

18:15
Balhé a magyar szektorban

Kiürítették a rohamrendőrökkel megerősített biztonságiak a Stade Vélodrome egyik sarokszektorát, ahol magyar szurkolók foglaltak helyet.

17:49

Lyonban vasárnap Románia-Albánia találkozót rendeznek az Eb-n, ezen a gsp.ro szerint körülbelül ötezer román szurkoló lesz jelen. A bukaresti sportlap nem nevezi meg értesüléseinek forrását, de állítása szerint a magyar szurkolók az Izland elleni meccset követően ugyancsak vasárnap érkeznek majd meg a francia városba, és a lengyel drukkerekkel együtt megrohamozhatják a román drukkereket.

 

17:43
UEFA: 21 ezer magyar, 9 ezer izlandi lesz a meccsen

Az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) kapott hivatalos információ szerint 21 ezer magyar és 9 ezer izlandi szurkoló foglal majd helyet a marseille-i Stade Vélodrome lelátóin. Így a 63 ezer férőhelyes stadion, ha semleges helyi szurkolók nem töltik meg a fennmaradó helyeket, félig üres marad. 

17:22
Gundel Takács nem tudja garantálni, hogy ma is „sajnálatos technikai hiba” történik

Gundel Takács Gábor, a magyar közmédia M4-es csatornájának kommentátora nem tudta garantálni a Maszol kérdésére, hogy „egy újabb sajnálatos technikai hibának köszönhetően határon túli nemzettársaink anyanyelvükön nézhetik meg magyar-izlandi mérkőzést”. Mint ismeretes, a Magyarország-Ausztria bordeaux-i összecsapás 2. percében a köztévé egy gyakornoka lekapcsolta a geokódoló berendezést, így az M4 közvetítése nézhetővé válta határon túli magyarok számára is. 

14:48
Orbán Viktor a magyar újságírókkal ebédelt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megjelent az EURO-2016-on akkreditált magyar újságírók immár hagyománys meccsnapi ebédjén. A kormányfő mindenkivel lekezelt, majd az asztalnál helyet foglalva mezei szurkolókál elkezdte latolgani a csapoat esélyeit. „A becsületünket az osztrákok elleni győzelemmel már megváltották, most hősök lehetnek” – fogalmazott Orbán.

 

14:46
10-12 ezer magyar vonul Marseille utcáin

A város régi kikötőjéből indult, majd az Avenue Pradora rátérve közelítí meg a marseille-i Stade Vélodrome-t az a 10-12 ezer magyar szurkoló, aki a Carpathian Brigade által szervezett vonulást választotta. A városban lehet még jó 8-10 ezer magyar, tehát az számuk stadionban elérheti a 20-22 ezret is.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.









EZT OLVASTA MÁR?

X