Mestermérleg: ez egy pingpong-meccshez hasonlított – Daum


-A A+

Asztalitenisz-összecsapáshoz hasonlította Christoph Daum vasárnap esti bemutatkozó mérkőzését a román labdarúgó-válogatott élén. A német edző szerint csapata két pontot veszített a kolozsvári vb-selejtezőn, ennek ellenére optimista a folytatást illetően. A montenegróiak szerb mestere úgy véli, máris feje tetejére állt a csoport.

„Egyszerű megmondani, mi hiányzott: a gól a legvégéről – utalt Nicolae Stanciu kihagyott büntetőjére Daum – Montenegró nagyon veszélyes a pontrúgásoknál, nem hiszem, hogy ennél többet ki tudtunk volna hozni az elszenvedett gólnál. A büntetőnél Stancu volt az első opció, őt viszont lecseréltük korábban. Săpunaru következett a sorban, de mivel fájlalta a jobb lábát, végül Stanciu vállalta el. A tizenegyesig jól játszott, ilyen a foci, most mellette kell állnunk. Ha belövi, ő lett volna a hősünk”. A német szövetségi kapitány a második félidőről elégedetten nyilatkozott, ugyanakkor megdicsérte a nemzeti csapatban debütáló Romario Benzart: „Örvendetes, hogy a második félidőben a fiúk helyzeteket dolgoztak ki az egyenlítő gól után. Az első játékrésszel nem voltam elégedett, több önbizalomra van szükségünk, amikor birtokoljuk a labdát. Ez egy pingpong-meccshez hasonlított. Nagyon tetszett Romario Benzar játéka. Bizakodó vagyok az első mérkőzés után, minőségi játékosaink vannak, hinnünk kell magunkban.” 

A montenegróiakat irányító Ljubisa Tumbakovics elismerte, a hosszabbításban melléjük pártolt a szerencse. Véleménye szerint a csoportból mindegyik válogatott továbbjuthat még. „Különleges dolog az utolsó másodpercekben büntetőhöz jutni. Ilyen helyzetben lepörög előtted a teljes mérkőzés. Statisztikailag esélyesebb, hogy bemegy a tizenegyes, szerencsére most nem a statisztika érvényesült… Érdekes helyzet állt elő a csoportban, az elején Románia, Lengyelország és Dánia számított favoritnak, most viszont mindenkinek van esélye továbbjutni. Kazahsztán jól játszott, Örményország pedig kevéssel kapott ki. A következő mérkőzéseken minél izgalmasabbá szeretnénk tenni csoportot.”








EZT OLVASTA MÁR?

X