Újból leszerepelt a Sportklub, változásokat jelentettek be


-A A+

Veszélybe került a vezetőedző, Tom McCarthy állása, illetve több idegenlégiósától azonnali hatállyal megválik a Csíkszeredai Sportklub. Az újabb nagy különbségű vereséget szigorú intézkedéseket bejelentő közlemény követte a székelyföldi jégkorongcsapat közösségi oldalán. 

Zsinórban ötödik vereségét szenvedte el kedd este a MOL Ligában a sorozat korábbi bajnoka. A házigazda csíkszeredai csapatot most a Dunaújvárosi Acélbikák oktatták, a Fejér megyeiek 10:4-re győztek. Néhány nap leforgása alatt az Újpesttől, valamint a liga utolsó helyén szerénykedő HK Belgrádtól is kikaptak a kék-fehérek. Így nem éppen bizalomgerjesztő a második külföldi túra mérlege: három meccs, nulla pont.

Az utóbbi időben ráadásul hazai pályán sem megy a Sportklubnak, nemrég a Ferencvárosi TC-hez hasonlóan a DVTK Jegesmedvék is három ponttal távoztak Csíkszeredából. Bár az erdélyi rivális Brassói Coronát sikerült legyőzni, ugyanakkor a csapat jó teljesítményt nyújtott első belgrádi vendégjátékán, majd a MAC Budapest otthonában, a szezonrajtra rányomta bélyegét a debreceni „knockout”.

„Az utóbbi időszak negatív eredménysorozata után a Csíkszeredai Sportklub vezetősége úgy döntött, hogy azonnali hatállyal megválik a légiósok nagy részétől, továbbá a csapat vezetőedzője ultimátumot kap. Egyéb szükséges lépéseket is sürgősen megteszünk a helyzet javítása érdekében” – olvasható az egyesület Facebook-oldalán.

A MOL Liga kanadai táblázata alapján Molnár Zsombor jegyezte a legtöbb pontot a csíkszeredai csapatból (3 gól, 4 assziszt), Colin McIntosh és Alekszej Alekszejev pedig egyaránt hat pontot termelt. A Sportklub szeptember végén kanadai kapust igazolt Raphaël Girard személyében, arról egyelőre nincs hír, hogy a külföldi jégkorongozók közül pontosan kikkel bontanak szerződést.

Több szurkoló véleménye megegyezik abban, hogy a gyenge eredményekért Hodos László klubelnök tehető felelőssé. A drukkerek jó ideje hangot adnak felháborodásuknak, hozzászólásaikban folyamatosan követelik a szakember távozását. A csíkszeredai jégkorongklubra amúgy rossz fényt vett Kalvis Ozols nyilvános bejegyzése is.

A lett hátvéd – aki a tavalyi szezonban a Sportklubot erősítette – a napokban szóvá tette az elmaradt prémiumot, amelyet még a Románia Kupa megnyeréséért ígért neki a vezetőség. A rigai származású hokis úgy érzi, mindent megtett a csapatért, a menedzsement viszont semmibe vette a vállalt kötelezettséget. A szerződés alapján Ozolsnak 2240 lejt kellett volna kapnia a kupagyőzelmért.








EZT OLVASTA MÁR?

X