Vb-selejtező: már a cipőválasztásnál elvérzett a román csapat?


-A A+

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) képviselőinek tévedése is közrejátszhatott abban, hogy a válogatott nem tudott nyerni Kazahsztánban. Egyes vélemények szerint a játékosok által viselt cipők nem voltak alkalmasak a műfüves pályára. 

A Gazeta Sporturilor napilapnak panaszkodó, nevüket azonban nem vállaló labdarúgók elárulták: két fajta cipővel készültek, de egyik sem bizonyult megfelelőnek. A válogatott tagjai szerint a FRF megbízottjai hibás jelentést küldtek az Asztana Aréna szintetikus gyepszőnyegéről.

Ion (Liță) Dumitru, a román U 19-es csapat egykori edzője is úgy látta, a játékosoknak a vártnál nagyobb gondot okozott a játékfelület: „Nem hinném, hogy megfelelő cipőket viseltek a játékosok. Nem szabadna így elcsúszni, ahogy Enache tette annál az óriási helyzetnél. A körülményeket figyelembe véve, értékes pontot szereztünk Kazahasztánban” – fogalmazott a korábbi 54-szeres válogatott a Digi Sport műsorában.

A hazaérkezést követően Răzvan Burleanu, a labdarúgó-szövetség elnöke bejelentette, hogy panaszlevelet készül küldeni az európai szövetségnek. Burleanu a durván játszó, sokat szabálytalankodó kazah játékosok mellett a játékvezetés miatt is elégedetlen volt.








EZT OLVASTA MÁR?

X