Sznúker: Liang Wenbo nyerte az első English Opent


-A A+

Liang Wenbo 9-6-ra legyőzte Judd Trumpot, és megnyerte vasárnap este a Home Nations Series-nek elnevezett tornasorozat első állomását, az English Opent. A 29 éves kínai játékos ezzel megszerezte karrierje első pontszerző tornagyőzelmét.

Liang végig vezetett a döntőben, 7-6-nál azonban úgy tűnt, hogy – akárcsak a bukaresti finálében, Ronnie O'Sullivan ellen – az angol Trump egyenlít, de végül a kínainak sikerült letisztítania az asztalt, így egyetlen frémre volt attól, hogy felemelhesse a Steve Davis trófeát,és zsebre tegye a 70 ezer fontos csekket. Liangnak egymillió fontos bónuszcsekk üti a markát, ha győz a sorozat következő három állomásán (Northern Ireland Open, Scottish Open és Welsh Open) is.

Liang Wenbo – aki győzelmével  bebiztosította helyét a novemberi Coventry-ben zajló Champion of Champions tornára – a második kínai sznúkerjátékos Ding Junhui után, akinek sikerül pontszerző tornát nyernie.

A világranglista 12. helyére feljövő Liangnek ez volt a harmadik pontszerző tornabeli döntője, 2009-ben Ronnie O’Sullivantől kapott ki a Shanghai Masters fináléjában, tavaly pedig a UK Championship döntőjében maradt alul az ausztrál Neil Robertsonnal szemben.

A múlt héten a Bukarestben rendezett első European Masters-győztes Trump csupán a 11-dik sznúkerjátékos lehetett volna, aki sorozatban két pontszerző tornán győzedelmeskedik, de így be kell érnie a döntőért kapott 30 ezer fontos nyereménnyel.








EZT OLVASTA MÁR?

X