Kosárlabda: kijutottak az Eb-re a magyar lányok


-A A+

A magyar női kosárlabda-válogatott szerdán könnyedén nyert a szlovák csapat ellen Pöstyénben az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, ezzel csoportelsőként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

A román együttes Ankarában tízpontos vereséget szenvedett Törökország legjobbjaitól. Miroszlav Popov csapata harmadik lett a H-csoportban, így  lemarad a csehországi tornáról. Az izraeliek 80:62 arányban győztek Szarajevóban, de hiába végeztek a kvartett második helyén, ők sem vehetnek részt az Európa-bajnokságon.

A házigazda csehek mellett a selejtező csoportgyőztesei (Szlovénia, Franciaország, Olaszország, Ukrajna, Magyarország, Oroszország, Belgium, Törökország, Spanyolország), valamint a hat legjobb csoportmásodik (Lettország, Görögország, Szerbia, Szlovákia, Montenegró, Fehéroroszország) vehet részt az Eb-n, amely 2017. június 16–25. között zajlik majd.

​A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) képviselői december 9-én, Prágában készítik el a csoportbeosztást, a sorolást élőben lehet követni a FIBA YouTube-csatornáján.








EZT OLVASTA MÁR?

X