Merész terveket szövöget az új sportminiszter


-A A+

Nagy beruházások szerepelnek Marius Dunca programjában, az ifjúsági- és sportminiszter a következő négy évben jelentősen feljavítaná az infrastruktúrát.

A Mediafax hírügynökség tájékoztatása szerint a szociáldemokrata politikus tervei között szerepel két nagy méretű, 10–15 ezer férőhelyes sportcsarnok, illetve négy jégpálya megépítése. Ezen kívül a tornászok, a teniszezők, a vívók, valamint az atléták is új létesítményekben edzhetnének. Marius Dunca ugyanakkor két-két új kajak-kenu-, illetve evezőközpontot, két lovaspályát és egy velodromot is belefoglalt a tervezetbe.

​A miniszter a bruttó hazai össztermék (GDP) egy százalékát a tömeg- és versenysportra fordítaná a következő öt évben. Másfelől kiemelt támogatásban részesítene 10-15 „nemzeti érdekeltségű” sportszövetséget, illetve kötelezővé tenné a testnevelés-érettségit.

Marius Dunca korábban az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke volt, de a Colectiv-tragédia után menesztették posztjáról. Ezt követően az Emberi Jogvédelmi és Kábítószer-ellenes Nemzetközi Bizottságnál (CIADO) látta el a főtitkári teendőket.








EZT OLVASTA MÁR?

X