Hoki: idegenből rabolna pontokat a HSC és a Corona


-A A+

Magyarországi portyára indult a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. A csíki csapat a hétvégén három fontos mérkőzésen lép pályára. A cél minimum az öt pont megszerzése. A Brassói Corona is idegenben lép fel, a barcaságiakaz Érsekújvártól és a Ferencvárostól rabolna pontokat.

Miskolc, Dunaújváros és a Ferencváros lesznek a HSC Csíkszereda ellenfelei a hétvégén a jégkorong MOL Ligában. 10 fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is minden megszerzett vagy elvesztett pont nagyon fontos.MJJSE-Csikszereda MOL liga12-ot

Pénteken a csíkiak előbb a Miskolci jegesmedvékkel játszanak. A Timo Lahtinen vezényelte csíkiak kimondott célja, hogy pontot vagy pontokat raboljanak a közvetlen riválisuk otthonában

Vasárnap már Dunaújvárosban kell bizonyítsanak a fiúk. Nem lesz könnyű, hiszen a Dunaújvárosnak is fontos a mérkőzés két okból. Elsősorban az újvárosiakat a revans fűti a múlt heti vereség miatt, másrészt matematikailag is biztosíthatják helyüket a MOL Liga rájátszásába.

nagy belaNagy Béla, a HSC Csíkszereda másodedzője: „Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Magyarországon. A három mérkőzésen minimum öt pontot szeretnénk megszerezni. A három ellenfél közül Miskolc ellen lesz a legfontosabb mérkőzésünk, hiszen közvetlen ellenfélről beszélünk. Ellenük készültünk a legjobban. A miskolciak lépéselőnyben vannak velünk szemben, ami az eddigi összecsapásokat illeti. A fiúk is tudják, hogy a maximumot kell nyújtsák, ahhoz, hogy pontokat tudjunk rabolni. A héten sokat gyakoroltuk a védekező játékot, hiszen az érsekújvári mérkőzést is ezen buktuk el. Video elemzéseket tartottunk, ahol egyénekre lebontva igyekeztük még jobban feltérképezni saját hiányosságainkat. A Miskolc nagyon jó formában van. Minden apró hiba döntően befolyásolhatja a mérkőzés alakulását.

A hétfői Ferencváros elleni mérkőzésen egyértelműen a három pont megszerzése a cél. A csíki csapat edzői viszont előre figyelmeztetnek mindenkit, hogy a mérkőzés a pályán dől el és senkit nem szabad leírni, így Ferencvárost is komolyan veszik.

A csapattal tart a kéthetes fegyelmi eltiltásából visszatérő Adorján József, kérdés viszont, hogy szóhoz jut-e a mérkőzéseken. Molnár Szabolcs továbbra is sérült, ám valószínű, hogy a jövő héten már játékra kész állapotban lesz. Nem tart viszont a csapattal Moldován Ervin, akinek az Érsekújvár elleni mérkőzésen a nagy lábúját ellőtték és egy vérömleny képződött, ami miatt nem tud korcsolyát húzni a lábára.

A MOL Liga hétvégi műsora

Péntek

  • HC Érsekújvár – Brassói Corona (19)
  • Újpesti TE – Ferencvárosi-ESMTK (19)
  • Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (19.30, Digi Sport)

Vasárnap

  • Dunaújvárosi Dab.Docler – HSC Csíkszereda (19)
  • Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék (19.30)
  • Ferencvárosi-ESMTK – Brassói Corona (20)

Hétfő

  • Ferencvárosi-ESMTK – HSC Csíkszereda (19.30, Digi Sport).

A MOL Liga állása

  1. Dunaújváros    39     29     3       2       5       167–83       95
  2. Miskolc  38     21     2       4       11     166–102     71
  3. Érsekújvár       39     20     3       1       15     130–115     67
  4. Csíkszereda     38     19     3       4       12     123–110     67
  5. Brassó    38     16     5       2       15     122–108     60
  6. Ferencváros     38     5       4       3       26     93–163       26
  7. Újpest    38     2       2       6       28     66–186       16







Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X