Aus. Open: Djokovics esélyt sem adott David Ferrernek


-A A+

A címvédő Novak Djokovics világelsőhöz méltó játékkal 6:2, 6:2, 6:1-re nyert David Ferrer ellen az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében. A szerb játékos ellenfele Roger Federer vagy Andy Murray lesz a fináléban. A nők döntőjét a kínai Na Li és Viktorija Azarenka játssza.

David Ferrert a jövő héttől már a negyedik helyen jegyzik a világranglistán – miután megelőzi a sérülése miatt több mint fél éve kényszerpihenőn lévő Rafael Nadalt –, ám a 30 éves spanyol játékos az elődöntő előtt kijelentette, hogy ettől még továbbra is óriási szakadék választja el a nagy négyestől (Djokovics, Federer, Murray, Nadal). Szavait Djokovics parádés játékkal támasztotta alá, 89 alatt söpörte le a pályáról Ferrert, aki hét pontot nyert a meccsen fogadóként.f djokovic 11 15

„Tisztában vagyok David képességeivel, így agresszív akartam lenni, és elmondhatom, hogy pályafutásom egyik legjobb meccsén vagyok túl” – nyilatkozta Djokovics, aki az open érában első férfi teniszezőként nyerheti meg sorozatban harmadszor az Australian Opent.

„A mezőny egyik legelismertebb tagja, óriási küzdő, és már hosszú évek itt van köztünk – folytatta a szerb Ferrer dicséretével. – Karrierje legjobb formájában teniszezik mostanában, de ma este egyszerűen hihetetlenül jól játszottam.”

A döntőben a Roger Federer–Andy Murray találkozó győztesével találkozik Djokovics, akit az elődöntő pénteki mérkőzéséről is megkérdezték természetesen: „Egyiküket sem kiáltanám ki a mérkőzés esélyesének, de bármelyikük is lesz az ellenfelem, készen állok majd a csatára.”

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

  • Djokovics (szerb, 1.)–Ferrer (spanyol, 4.) 6:2, 6:2, 6:1
  • Murray (brit, 3.)–Federer (svájci, 2.) pénteken játsszák







Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X