Liga 1: hihetetlen első félidőt hozott a forduló utolsó mérkőzése


-A A+

Néhány nap leforgása alatt a Románia Kupában és a bajnokságban is összecsapott az Astra Giurgiu és az FC Viitorul. A címvédő és a listavezető hétfőn este nem mindennapi első félidőt produkált, a három gól mellett kimaradt három büntető.

A kupában az Astra Giurgiu 3:1-re verte idegenben a Viitorult, ezzel Marius Șumudică csapata bejutott az elődöntőbe. Gheorghe Hagi fiai a rájátszás harmadik fordulójának zárómérkőzésén visszavágtak a múlt heti vereségért, most ők nyertek ellenfelük pályáján, 2:1 arányban.

A mérkőzés az első félidő miatt maradhat sokáig emlékezetes. Az FC Viitorul húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, mindkét találat szerencsése körülmények között született. A vendégektől azonban hamarosan elpártolt a szerencse, a 31. percben Aurelian Chițu, majd rövidesen Florinel Coman büntetőjét védte Plamen Iliev, az Astra bulgár kapusa.

A másik kapunál Daniel Florea faragott a hazai csapat hátrányából, és a târgoviște-u csatár ez után akár az egyenlítést is összehozhatta volna, de a megítélt tizenegyest mellélőtte… A második félidőben már nem esett több gól, így a Viitorul három ponttal vezet a FCSB előtt a tabella élén. Daniel Coman, az Astra Giurgiu elnöke a mérkőzés után azt nyilatkozta, csapata ezzel a vereséggel végleg lemondhat a bajnokság megnyeréséről.

A playoff állása: 1. FC Viitorul 33 pont, 2. FCSB 30 pont, 3. Kolozsvári CFR 28 pont, 4. CS Universitatea Craiova 24 pont, 5. Astra Giurgiu 23 pont, 6. Dinamo București 23 pont.







EZT OLVASTA MÁR?

X