Davis-kupa: ha északi ellenfél, akkor Kolozsvár


-A A+

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Kolozsvár február első hétvégéjén: a Románia–Dánia Davis-kupa meccsek helyszíne lesz a kétvízközi Horia Demian Sportcsarnok. A kincses város közönsége másodszor örülhet Davis-kupa mérkőzésnek egy éven belül, hiszen a román csapat szeptemberben itt győzött Finnország legjobbjai ellen.tenisz

Az őszi győzelem bejutást jelentett az Euro-afrikai zóna csoportkörébe, ahol február 1-3. között szintén egy északi válogatottal küzdhet meg a csapat, és optimistán várhatja a mérkőzéseket, hiszen jóval esélyesebbnek számít.

Ciprian Porumb csapatkapitány csapatából hiányzik ugyan Victor Hănescu, de nemzetközi szinten is jó eredményeket elért teniszezők alkotják a mostani keretet.

A csapat tagja többek között Horia Tecău, a páros világranglista nyolcadik helyezettje is, aki idén játszott már nemzetközi döntőt az év eleji sydneyi tenisztornán, de az Australian Openen a harminckettő között búcsúzott. A szintén huszonyolc éves Florin Mergea is a világranglista legjobb száz versenyzője között van és ő is tagja volt az ősszel a finneket legyőző csapatnak.

Adrian Ungur a legjobban jegyzett játékos (103. a világranglistán), tőle  is győzelmeket vár el a szakvezetés. A csapat legfiatalabb tagja Marius Copil, aki huszonkét éves, de folyamatosan javuló eredményei vannak (egy év alatt száz helyet lépett előre a világranglistán, most áll a legjobban, a 151. helyen). Idén két nagy tornán indult: az épp befejeződött Ausztralian Openen és a Katari ATP versenyen, de mindkét helyen búcsúzott a hatvannégy között. Tartalékjátékosok Victor Crivoi és a még junior-korú kolozsvári nevelésű Patrick Ciorcilă.

A meccsek esélyesebbje a román csapat, a hazai játékosok sokkal jobb nemzetközi mérleggel rendelkeznek, mint északi ellenfeleik. A dánok kiválósága Frederik Nielsen, aki párosban lép majd pályára, és jelenleg 21. helyen áll a világranglistán. Idén már játszott páros döntőt az aucklandi teniszversenyen, de az Autralian Openen  hatvannégy között búcsúztak. A csapat további tagjai: Martin Pedersen, Thomas Kromann és Konig Feldt.tenisz4

Három napon keresztül zajlanak majd a mérkőzések: pénteken a két egyéni mérkőzésre kerül sor, majd szombaton a párosra, míg vasárnap újra az egyéni versenyzőkön a sor.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X