Nagyon figyelnek a Wimbledon szervezői Ilie Năstaséra


-A A+

A wimbledoni teniszbajnokság szervezői attól tartanak, hogy a feketelistás Ilie Năstase belóghat a füvespályás Grand Slam-tornára. Óvintézkedésként megmutatták az egykori román teniszező fényképét a biztonsági ügynököknek – adta hírül a The Telegraph.

A román női teniszválogatott 70 éves kapitánya az áprilisi FED-kupás balhéja miatt nem vehet részt a rangos bajnokságon. A szervezők előzőleg csak a királyi páholyból tiltották ki a korábbi világelsőt, de miután a nemzetközi szövetség (ITF) felfüggesztette Năstasét, az eltiltás kiterjedt a Wimbledon minden egyes pályájára.

Botrányos viselkedése miatt Năstase a Roland Garrosra sem kapott akkreditációt. Érdekesség, hogy a bukaresti teniszező a hetvenes években megnyerte a francia teniszbajnokságot, míg a Wimbledonon kétszer is döntőt játszott.

Năstasét azért függesztette fel az ITF, mert a Románia és Nagy-Britannia közötti, Mamaián játszott Fed-kupa-mérkőzésen inzultálta a brit csapat egyik játákosát, Konta Johannát, Anne Keothavong csapatkapitányt és az egyik versenybírót is.

A mamaiai mérkőzést megelőző sajótájékoztatón rasszista megjegyzéseket tett Serena Williamsszel kapcsolatban, aki nem sokkal azelőtt jelentette be, hogy várandós. „Majd meglátjuk, milyen lesz a gyermek bőre. Talán tejcsoki színű” – reagált a hírre Năstase, aki utólag egy Facebook-bejegyzésben kért elnézést Williams-től.








EZT OLVASTA MÁR?

X