Lionel Messi 2018-ig hosszabbított a Barcelonával


-A A+

A spanyol élvonalbeli Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy négyszeres aranylabdás támadója, Lionel Messi 2018-ig meghosszabbította szerződését.leomessi640

Carles Puyol és Xavi után Lionel Messivel is szerződést hosszabbított a Barcelona.  Az argentin játékos korábbi kontraktusa 2016 nyaráig volt érvényes, most a katalán sztárcsapat és a futballtörténelem egyetlen négyszeres aranylabdása ezt további két évvel megtoldotta.

A 76-szoros argentin válogatott 13 éves korában csatlakozott a Barcelonához, amelynek élvonalbeli csapatában 16 esztendős mutatkozott be. Új kontraktusa 31 éves koráig szól.

Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Sandro Rosell elnök, Josep Maria Bartomeu elnökhelyettes illetve Andoni Zubizarreta sportigazgató. A kontraktus ugyanazt a 250 millió eurós kivásrálési árat tartalmazza, mint az előző megállapodása.

Messi 2012-ben szerzett 91 góljával megdöntötte Gerd Müller 1972-ben elért 85 találatos csúcsát.

„Európán belül biztosan nem fogok más csapatban pályára lépni, Barcelona az otthonom” – mondta az aláírási ceremónia után Lionel Messi a Barcelona hivatalos honlapjának.

„Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a barcelonai karrieremet követően Argentínában fejezzem be a pályafutásomat, azonban most nagyon boldog vagyok itt, ez pedig egy fantasztikus nap volt számomra” – zárta nyilatkozatát az argentin klasszis.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X