Nagy meccsre készül Milánóban a CFR az Inter ellen


-A A+

Várhatóan másfél ezer szurkoló biztatja a milanói Giuseppe Meazza Stadionban a Kolozsvári CFR 1907 csapatát csütörtökön este 22.05-től a helyi Internazionale ellen az Európa-liga mérkőzésen. cfr cluj ultras mti kollanyi peterA kincses városból 400 fős KVSC-galeri utazik Lombardia fővárosába, akikhez csatlakozik több mint ezer Olaszországban élő vasutas szurkoló. 

A román bajnok nagy reményekkel vág neki a sokkal jobban jegyzett Inter elleni kettős összecsapásnak, a CFR „szándékainak komolyságát” jelzi az is, hogy a marbellai edzőtáborozás utolsó két felkészülési mérkőzését zárt kapuk mögött, a sajtó távoltartásával játszották le. Iuliu Mureşan klubelnök azzal magyarázta a szakvezetés nem szokványos döntését, hogy nem szerették volna, ha az Inter idő előtt tudomást szerez a vasutasok tervezett taktikájáról.

„Reméljük, hogy a Manchester United elleni győzelem után rólunk beszél majd Európa. Egy milánói siker nagyszerű volna mind klubunk, mind pedig a román labdarúgás számára” – fogalmazott Mureşan. A CFR-elnök elismerte, hogy Rafael Bastos és Modou Sougou távozásával két, egyénileg nagyon jól képzett futbalistával lett szegényebb a vasutasok kerete, de hozzátette, nagy reményeket fűznek a télen igazolt Robert Maah-hoz és a több játéklehetőséghez jutott Ioan Horához.

inter-milan-2-1 15 02 09 5Mindeközben az Internazionale ultrái el sem tudják képzelni, hogy a „kicsi”, „értéktelen” CFR útját tudná állni csapatuknak és arra szólították fel a nerrazurrik vezetőségét, hogy a tartalékosokkal álljanak ki a kolozsváriak ellen.

Az interfans.org című szurkolói oldalon kifigurázzák a CFR új szerzeményét, az Internél is megfordult Robert Maah-t. „Volt nekik is egy jó focistájuk, Sougou, de eladták a Marseille-nek. Helyette hoztak egy ’valódi csillagot’ Robert Maah-t. Gyengék, sima 3-0-ra győzünk” – fogalmazta meg véleményét egy interista.

A fekete-kékek szurkolói szerint a vasutasok az olasz Serie A végén kullogó Pescara szintjén vannak, ezért indokolt lenne a tartalékosok bevetése. „Az efféle kiscsapatok ellen csak erőnlétre van szükséged. A Pescara szintjén vannak, akiket a cserepadosokkal vertünk meg. Most is ők kellene játszanak, nem kellene veszéleyztetnünk valamelyik elsőcsapatos lesérülését”- írta egy Stefano nevű ultra.

A Vasluinak majdnem sikerült. Az Európa-liga idei kiírásának play-offjában a FC Vaslui nagyon közel állt ahhoz, hogy történelmi győzelmet arasson a Giuseppe meazzán az Inter ellen. Az első, romániai mérkőzést az Inter 2-0-ra megnyerte, ezzel nagyjából el is döntve a továbbjutás kérdését. A moldvai alakulat is tartalékosokkal állt fel a milánói visszavágón, ám óriási meglepetésre kétszer is vezetéshez jutott. A mérkőzés végül 2-2-es eredménnyel zárult, az Inter csak a hosszabbításban egyenlített.

tombetta-dt857Nem lepné meg a CFR esetleges sikere Maurizio Trombettát, a kolozsvári vasutasok volt trénerét, ugyanis az utóbbi években Cadúék bebizonyították, hogy európai szinten is értékes csapatot alkotnak. Az olasz szakember nevéhez fűződik a fellegvári alakulat első világraszóló sikere, ugyanis ő ült a CFR kispadján a római olimpiai stadionban, amikor 2008 őszén az első BL-szereplés első csoportmérkőzésén Culio góljaival legyőzték az AS Romát.  Trombetta jelenleg az Udinese másodedzőjeként dolgozik, csapata alig pár hete 3-0-ás kiütéses vereséget mért az Interre.

„Nem esne a csoda kategóriába egy esetleges CFR-győzelem. Az én időmben az volt, mert senki sem hallott addig rólunk. De azóta a világ megismerte a CFR nevét, nagy sikereket ért el Európában” – fogalmazott Trombetta.

Hozzátette: a Manchesterben mutatott hozzáállással teremhet babér a vasutasoknak Milánóban.

A legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzések:
Zenit (orosz)-FC Liverpool (angol) 19.00
Anzsi Mahacskala (orosz)-Hannover 96 (német) 19.00
Sparta Praha (cseh)-Chelsea (angol) 20.00
Levante (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 20.00
Napoli (olasz)-Plzen (cseh) 20.00
Dinamo Kijev (ukrán)-Girondins Bordeaux (francia) 20.00
Bayer Leverkusen (német)-Benfica (portugál) 20.00
BATE Boriszov (fehérorosz)-Fenerbahce (török) 20.00
Ajax Amsterdam (holland)-Bukaresti Steaua (román) 20.00
Basel (svájci)-Dnyipro (ukrán) 22.05
Internazionale (olasz)-Kolozsvári CFR 1907 (romániai) 22.05
Newcastle United (angol)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 22.05
VfB Stuttgart (német)-Genk (belga) 22.05
Atlético Madrid (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 22.05
Borussia Mönchengladbach (német)-Lazio (olasz) 22.05
Tottenham Hotspur (angol)-Olympique Lyon (francia) 22.05








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X