Így vonultatták vissza Kobe Bryant két mezét


-A A+

Magyar idő szerint kedd hajnalban, a bajnok Golden State Warriors elleni meccs szünetében egyszerre két mezét is visszavonultatta a legendás Kobe Bryantnek egykori csapata, a Los Angeles Lakers.

Bryant egyike azon keveseknek, akik egész pályafutásukat egyetlen csapatnál töltötték: 1996-ban a Charlotte Hornets draftolta, de a Lakers azonnal cserélt érte. 20 szezont húzott le az NBA-ben, 2016-ban vonult vissza.

Bryant 8-as mezben játszott egészen a 2006–2007-es idényig, onnantól viszont átváltott 24-esre. Most mindkét mezt halhatatlanná tették a Lakersnél.

„Nehéz szavakba öntenem, mit érzek. Úgy nőttem fel, hogy azokat a sztárokat figyeltem, akiknek visszavonultatták a mezét, próbáltam tőlük mindent ellesni, most meg velük lehetek ott fent. Fontos, hogy emlékezzenek ránk, de a legfontosabb, hogy a következő generáció példaképei legyünk” – mondta meghatottan Kobe Bryant.

Bryantet minden idők egyik legjobb játékosának tartják: öt bajnoki címet és kettő olimpiai aranyat nyert, 33 643 pontot szórt, egyszer választották MVP-nek (2009) és 18 All Star-gálán vett részt.








EZT OLVASTA MÁR?

X