Női kézi BL: ki-ki meccsen csap össze a Fradi és az Oltchim


-A A+

Mind a Ferencváros, mind pedig az Oltchim  számára sorsdöntő lesz a szombati, egymás elleni középdöntős mérkőzés a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Pontszerzés esetén a zöld-fehérek biztos elődöntősök, mely esetben a román matematikailag is búcsút vehetnek a sorozattól. Amennyiben az Oltchimnak siker visszavágnia februári vereségéért, akkor a jövő hétvégi záróforduló dönt a továbbjutásról. A Győr ugyanakkor már tét nélküli találkozón lép pályára a címvédő Podgorica otthonában.ftc-oltchim

Az utóbbi két KEK-kiírásban első FTC-Rail Cargo Hungaria eddig erőn felül teljesített, hiszen Zácsik után másik ásza, Pena is kidőlt a sorból, és részben emiatt múlt vasárnap kikapott a Krim Ljubljana vendégeként, így az egymás elleni összevetésben már a szlovén együttes a jobb.

Most az ay Oltchim látogat Dabasra, amely február 3-án 23-22-re kikapott a zöld-fehérektől, ám azóta a román alakulat sztárjai helyi sajtóértesülés szerint hozzájutottak elmaradt bérük egy részéhez, és ismét "ég a harci tűz" bennük.

Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője az MTI-nek elmondta: az majd csak a pályán derül ki, jót tett-e a csapatnak, hogy négy év után ismét pontot tudtak elvenni a magyar bajnokságban az egyeduralkodó Győrtől.

"Már korábban mondtam, hogy ay Oltchim elleni meccs most a legfontosabb. Sajnos, sok a sérültünk, így kevés a variációs lehetőségünk, de eddig bírtuk erővel. Kérdés, meddig tartható ez..." - jegyezte meg Elek.

Amennyiben az FTC pontot szerez, biztosan bejut a legjobb négy közé, és ebben az esetben először fordulhat elő, hogy két magyar csapat is elődöntős lesz a legrangosabb nemzetközi kupában.

Az egy hét múlva esedékes záráskor a Ferencváros a Zvenyigorod vendége lesz, ay Oltchim pedig fogadja a Ljubljanát.

A Győri Audi ETO KC a tavalyi BL-finálé ismétlését vívja majd vasárnap Montenegróban. A találkozón már csak a Buducsnoszt Podgoricának van mitől tartania, nevezetesen a kieséstől. A középdöntő február 2-i felvonásán az ETO 27-17-re verte riválisát.

A női BL hétvégi programja:
I. csoport:

  • Randers (dán)-Larvik (norvég), szombat 16.00
  • Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC, vasárnap 20.00

Az állás:

  1. Győr 8 pont
  2. Larvik 4
  3. Podgorica 3
  4. Randers 1

II. csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Oltchim Ramnicu Valcea, szombat 17.00
  • Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz), vasárnap 20.30

    Az állás:

  1. Ljubljana 6 pont (114-103)
  2. FTC 6 (113-113)
  3. Oltchim 4
  4. Zvenyigorod 0







Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X