Vádat emeltek az egész országot sokkoló gyilkosság gyanúsítottja ellen


-A A+

Különös kegyetlenséggel elkövetett, előre eltervelt gyilkosságért állította bíróság elé a Botoșani megyei törvényszéki ügyészség a 16 éves Bogdan Ionelt, aki a vádirat szerint április végén 32 késszúrással ölte meg egy városszéli erdőben a nála két évvel idősebb Petronela Mihalachit.

Az ügyészeknek négy hónapra volt szükségük, hogy összerakják annak a gyilkossági ügynek a vádiratát, amely idén tavasszal az egész országot sokkolta. Mint annak idején megírtuk, az amatőr fotós Bogdan Ionel és Petronela Mihalachi ismerték egymást. A 16 éves fiú korábban többször is készített fényképsorozatokat a gyönyörű 18 éves lányról.

A gyilkos vallomása szerint, 2018. április 25-én is fotósorozatot készíteni mentek ki együtt a városszéli erdőbe. Fényképezkedés közben állítólag a lány csúnyának és kövérnek nevezte a fiú barátnőjét, és elégedetlen volt a fotók minőségével. Ionel Bogdan vallomásában elmondta: annyira feldühödött Petronela szavain, hogy ököllel az arcába ütött. Ezután kivette a fotóstáskájából a 20 centis pengéjű kését, és 32-szer a lány testébe szúrt. Az egyik szúrás az áldozat szívét érte, ez okozta a halálát. A gyilkos azt állítja: mindig nála volt a kése, mert a másik hobbija a fafaragás volt.

Tette után a fiú hazament, és átöltözött. A nyomozók alig három óra elteltével már kopogtak az ajtaján. Azonnal bevallotta a tettét. A lakásból előkerültek a véres ruhái és a gyilkossághoz használt kés is. Őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került. A pszichológiai szakvéleményezés szerint ítélőképessége birtokában volt tette pillanatában.








EZT OLVASTA MÁR?

X