Meghalt egy fiatal nő a Bukarestben végzett plasztikai műtét után


-A A+

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálja az ügyészség egy 29 éves nő halálának körülményeit. Rodica Vasile nem ébredt fel többé egy bukaresti magánklinikán elvégzett plasztikai műtét után.

A Londonban dolgozó nő egy viszonylag egyszerű beavatkozáson, has tájéki zsírleszíváson esett át. Előtte intravénásan elaltatták. A műtét után azonban nem ébredt fel, szívverése leállt. Az orvosok két órán keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

„Egy családi eseményre készültünk, ezért akarta a szépészeti beavatkozást. Miután meghalt, az orvosok visszaadták a műtét árát, 4500 lejt” – mondta a nő anyja az egyik hírtelevíziónak. A törvényszéki orvostani jelentés még nem készült el, a halál pontos oka még nem ismert. Így nem tudni még, hogy orvosi műhiba történt, vagy pedig a nő olyan bántalmakban szenvedett, amiről a klinikán nem tudtak, s ez okozta a halálát.

Az ügyészég a teljes egészségügyi személyzetet kihallgatta. Az orvosok fenntartják, hogy a műtét előtt az előírásoknak megfelelő vizsgálatoknak vetették alá a pácienst, s nem találtak nála semmilyen rendellenességet.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X