Borzalmas kínokat és megaláztatás kellett kiállnia a túlsúlyos vajúdó nőnek


-A A+

Arra hivatkozva utasították vissza öt kórházban egy vajúdó bârladi nő a beutalását, hogy nincs az intézményben olyan műtőasztal, amely megbírná a súlyát.

A 28 éves, 170 kilogramm testsúlyú Maria Magdalena G.-t pénteken vitték be a bârladi kórházba. Az ügyeletes orvos veszélyeztetett terhesnek minősítette a nőt, nagyon magas volt a vérnyomása, cukorbetegségben és krónikus veseelégtelenségben szenvedett. Mi több a terhessége 42-43 hetében volt már. A magzat és a terhes nő is szenvedett, és mivel a bârladi kórház nem rendelkezik az ilyen súlyos esetekhez szükséges szakmai tudással és felszereléssel, az ügyeletes orvos elkezdett magasabb rendű kórházakhoz telefonálgatni.

A 150 centiméteres magasságához képest 170 kilogrammot nyomó Maria Magdalena befogadását öt kórház - a Vaslui-i sürgősségi kórház, két egyetemi kórház Iași-ban, a galaci megyei kórház és a bukaresti egyetemi kórház - arra hivatkozva tagadta meg, hogy nem rendelkezik 180-200 kilogrammos súlyt megtartani képes műtőasztallal - számolt be a vremeanoua.ro című portálnak a bârladi ügyeletes orvos. 

Végül a bukaresti Pantelimon kórháznál járt szerencsével, ahol azért tudták fogadni a vajúdó nőt, mert rendelkeznek egy 480 kilogrammos teherbírású műtőasztallal.

„Hét óra szenvedés után végre révbe értünk. A nő és a magzat élete is veszélyben forgott, minden tiszteletem a Pantelimon kórház munkatársainak. Megoldották a helyzetet, császármetszéssel hozták világra a 3,9 kilogrammos csecsemőt. A kismama is jól van, legalábbis ahhoz képest, hogy mekkora kínokat kellett kiálljon” – fogalmazott az orvos.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X