Erdély egyik nevezetessége lehetne ez a bizarr útszakasz


-A A+

Útburkolati jelek kerültek Beszterce-Naszód megyében egy rémesen rossz állapotban lévő, 8 kilométeres szakaszra. Állítólag tévedésből.

A Mezőkecsedet Mezőszentmihállyal összekötő, DJ162 jelzési úton olyan mély kátyúk tarkítják, amelyekben már fű nő. A megyei tanács megbízásából azonban mégis útburkolati jeleket festettek rá. És mivel nem is lehetett másként, a sávelválasztó jelzés helyenként kikerüli a kátyúkat, a festék sok esetben nem az aszfaltra, hanem a gödrökből kinövő fűre kerül.

Mezőkecsed polgármestere, Ioan Becan a bistriteanul.ro-nak elmondta: maga is meglepődött, amikor a múlt hétvégén váratlanul megjelentek az útburkolati jelek ezen az úton. A megyei önkormányzattól megtudta: tévedés történt. Egy útkarbantartó munkásnak a Mezőviszolya és Mezőszilvás közötti, már felújított szakaszt kellett volna lefestenie, de félreértette a küldetését.

A Beszterce-Naszód megyei tanács illetékese ezt megerősítette. Gabriel Pop közlése szerint a történtekért az útkarbantartással megbízott cég a felelős, és a kátyús útra került útburkolati jelzéseket nem fizeti ki nekik az önkormányzat. Közölte azt is, hogy Mezőkecsed és Mezőszentmihály közötti szakaszt hamarosan szintén felújítják.








EZT OLVASTA MÁR?

X