Meghalt négy diáklány – bíróság elé állították a barátnőjüket


-A A+

Bíróság elé állították annak a májusi autóbalesetnek a felelősét, amelyben életét vesztette négy diáklány egy sorompó nélküli, zsibói vasúti átjárónál – számoltak be a helyi hírportálok.

A Máramaros megyei macskamezői Sanda Ungurt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A vádirat szerint a kormánynál ülő lány nem vette figyelembe az átjárónál a figyelmeztető fény- és hangjelzéseket, és áthajtott a vasúti síneken. Az autót elsodorta a vonat, és utasai közül négy – 21 és 22 éves egyetemista lányok – életét vesztette.

A sofőrt, Sanda Ungurt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az autóban ülő lányok a kormánynál lévő barátnőjük egyetemi évzáró ünnepségén vettek részt Kolozsváron, a tragédia a hazafelé vezető útjukon történt. Sanda Ungurt egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Az eset kapcsán a sajtó emlékeztetett, hogy Romániában közel 3500 sorompó nélküli vasúti átjáró van. Tavaly Beszterce-Naszód megyei Besenyőnél öt fiatal halt meg egy vasúti átjárónál hasonló körülmények között. A szerencsétlenség után Răzvan Cuc akkori szállítási miniszter ígéretet tett az átjárók korszerűsítésére, de azóta sem történt semmi ezen a téren.








EZT OLVASTA MÁR?

X