Elkaszinózta Budapesten munkatársai bérét egy romániai férfi


-A A+

Sikkasztás miatt emeltek vádat Magyarországon egy román férfi ellen, aki egy kaszinóban eljátszotta munkatársai bérét, több mint 1,5 millió forintot. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájákoztatása szerint az 52 éves férfi nyolc társával együtt egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkásként dolgozott egy kecskeméti telepen. Hetente fizetett bérüket a vállalkozó szeptember végén nem tudta személyesen Kecskemétre vinni, ezért a vádlottat kérte meg, hogy menjen el érte Budapestre. 

A férfi a főnökétől több mint kétmillió forintot vett át, ebből a saját munkabére 550 ezer forint volt. A vádlott azonban ezután nem a munkásszállóra ment, hogy kifizesse társait, hanem egy játékkaszinóba, ahol 100 ezer forint kivételével az összes pénzt eljátszotta.  

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit a főügyészség sikkasztással vádolja és - tárgyalás mellőzésével - a kár megtérítése mellett felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X