Nagy mennyiségű petárdát koboztak el Bihar megyében


-A A+

Körülbelül 960 ezer darab petárdát és 600 tűzijátékot szállított egy temesvári férfi, a kínai áru eredetét nem tudta igazolni. Elkobozták tőle a pirotechnikai eszközöket.

Kedden éjjel fél egy körül Biharfélegyháza és Bihardiószeg között állítottak meg a bihari és a megyei rendőrség robbanóanyagokkal és fegyverekkel foglalkozó részlegének munkatársai azt a furgont, amelyet egy 44 éves temesvári férfi, egy Temes megyei cég képviselője vezetett. A furgonban 246 doboznyi pirotechnikai eszközt, összesen 600 tűzijátékot és mintegy 960 ezer petárdát találtak.

A rendőrség közleménye szerint az úgynevezett F2, F3 és F4 besorolású eszközöket kizárólag pirotechnikusok használhatják és birtokolhatják, az autó vezetője pedig sem erre feljogosító engedélyt, sem az áru fuvarlevelét nem tudta bemutatni.

Az 53,1 ezer lej értékű árut elkobozták, a férfi ellen pedig eljárást indítottak, mivel a gyanú szerint magánszemélyeknek akarta eladni a petárdákat, tűzijátékokat, amelyeket csak engedéllyel rendelkező szakember használhatnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X