60 ezer dollár Lennon egy leveléért


-A A+

60 700 amerikai dollár a kikiáltási ára annak az 1971-es, John Lennon által írt levélnek, melynek címzettjei Linda és Paul McCartney. A Beatles feloszlása utáni évben született levél szöveges tartalmáról nem adtak ki információt. Az árverést a Profiles In History Kereskedőház szervezi, méghozzá online részvétellel, május 30-án.

Nem tudni, az érdeklődés csappant-e meg a Beatles-emléktárgy iránt vagy a kikiáltási ár riasztotta-e el az érdeklődőket, de egy szintén '71-es, szintén Lennon által írt, Eric Claptonhoz címzett levél egy árva licitet sem kapott tavaly. Pedig akkor még a tartalma is kiszivárgott.lennon

Eric, hiszem, hogy még többet ki tudok magamból hozni. Erre a bizonyíték a te zenédben rejlik. Sőt, biztos vagyok benne, hogy akkor tudnánk magunkból kihozni egyénenként is a maximumot, ha együtt dolgoznánk" – vallott Clapton iránt érzett rajongásáról és tiszteletéről Lennon. Aztán ott egy másik sikertelen próbálkozás, egy újabb levél, amelyben hat oldalon át ecseteli szintén Linda és Paul McCartneynak, hogy mennyire rosszul érezték magukat Yoko Onóval a Beatles utolsó éveiben McCartneyék miatt. A 63 ezer dolláros kikiáltási ár egy centtel sem nőtt, az a levél sem talált új gazdára.

Érdekesség azonban, hogy míg a Beatles-hangszerek, dedikált fotók és hanglemezek mind a mai napig elkelnek az aukciókon, Lennon személyes, lelki indíttatású feljegyzései már kevésbé érdeklik a gyűjtőket.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X