108 év börtönbüntetésre ítélték a Săndulache-testvéreket


-A A+

Emberkereskedelem és romániai nők tucatjainak prostitócióra kényszerítése vádjával ítélte egy spanyolországi tartományi bíróság összesen 108 éves börtönbüntetésre a Săndulache-testvéreket. A 35 éves Alin Săndulachéra 55, 38 éves testvérére, Sebastianra 53 éves ítéletet szabtak ki.

A testvérpár egy valóságos vagyon harácsolt össze, a vádirat 1,5 millió euróról tesz említést.

A Săndulache-testvérek kegyetlen módszerekkel vezettek egy prostituáltakból álló hálózatot, a zömében romániai nőket veréssel, nemi erőszakkal tartottak állandó rettegésben. Alkalomadtán, ha úgy ítélték meg, hogy a napi bevétel túl kevés, arra kényszerítették a nőket, hogy egyék meg a pénztjegyeket.

A biznisz 2010-2013 között futott fel, 1,5 milliós bevételre tettek szert, akik emellett több lakást és luxusautót is magukénak tudhattak.

Két segítőjük - Ionuţ Banciu és Marian Meaucă - enyhébb büntetéseket kapott, őket 6-6 évre ítélték el, de 2 év után feltételesen szabadulhatnak. Ez a lehetőség nem adott a Săndulache-fívérek számára, ők le kell töltsék a büntetést.

Emellett pénzmosásért 500 ezer eurós bírságot követel rajuk a spanyol állam, de 285 ezer eurós kártérítést is ki kell fizetniük az áldozatoknak. 

Az itélet nem jogerős, mind az ügyészség, mind pedig az elítéltek fellebbezhetnek ellene.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X