Rendőri felvezetést kért egy siető háromszéki férfi


-A A+

Rendőri felvezetést kértek az 112-es sürgősségi hívószámon vagy hógolyókkal dobáló fiatalokra panaszkodtak, ilyen és hasonló indokolatlan segélykéréseket fogalmaztak meg tavaly a háromszékiek.

Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő szerint tavaly Kovászna megyében 7246 segélyhívás érkezett az 112-es ingyenes segélyhívó számra, többnyire bűncselekményeket jelentettek be, így lopást, bántalmazást vagy közúti balesetet. A segélykérések 40 százalékát már az ügyfélszolgálatosnak sikerült telefonon megoldania, nem kellett helyszínre küldenie valamelyik hatóságot. Ugyanakkor a hívások 12 százaléka indokolatlannak bizonyult, amiért esetenként büntettek is a rendőrök. Aki megalapozatlanul hívja a 112-es sürgősségi számot 500 és 1000 lej közötti bírságot kockáztat, de tudatosítania kell, hogy indokolatlan hívásával fenntarthatja a vonalat egy valós segítségkérő előtt, hívta fel a figyelmet a szóvívő.  

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint több kirívó segélykérés is érkezett. Nagyon sietős volt egy háromszéki férfinek, aki úgy ítélte meg, hogy taxival nem érne el időben ezért az 112-es, egységes hívószámon kért rendőri segítséget. Amikor a rend őrei a helyszínre érkeztek, és kiderült, hogy az igénylő a hivatali autóval szeretné sürgősen elszállítani magát, akkor indokolatlan riasztás miatt megbüntették.  

Előfordult olyan is, hogy egy háromszéki férfi az egységes segélyhívó számon azért kért segítséget mert fiatalok hógolyóval dobálták. Egy másik személy azért hívta az 112-őt, mert látott egy siklóernyőst, amely megítélése szerint túl magasan repült és kérte, hogy a rendőrök avatkozzanak be, hozzák le az illetőt a magasból.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X