Megtalálták a kútba esett spanyol kisfiú holttestét


-A A+

Éjjel fél kettő előtt öt perccel megtalálták a mentőcsapatok a Spanyolországban kútba esett kisfiú élettelen testét - közölte a BBC Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, az andalúziai kormány illetékesének Twitter-bejegyzése alapján.

A 2 éves Julen Rosello január 13-án egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútnyílásban tűnt el családja szeme láttára a dél-spanyolországi Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

Korábban a nyílásba kamerát vezettek, ami azonban 73 méteren földakadályba ütközött. Ott megtaláltak egy zacskó édességet és egy műanyagpoharat, amiről úgy gondolták, hogy a gyereké. A településen csütörtök este virrasztást tartottak a kisfiúért, több mint kétszáz ember gyűlt össze, ott voltak a gyerek hozzátartozói is.

A spanyol csendőrség nyomozást indított, hogy kiderítse, a kutat illegálisan fúrták-e. A helyi önkormányzat azt állítja, nem adott arra engedélyt. A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A mentésről részletesen tudósított a helyi és a külföldi média, az utolsó órák fejleményeiről itt írtunk.








EZT OLVASTA MÁR?

X