Börtönbe kerülhet az a román nő, aki büntetésből kopaszra nyírta lányát


-A A+

Februárban hoz ítéletet az észak-olaszországi Veneto tartományi bírósága annak a román nőnek az ügyében, aki azzal büntette saját lányát, hogy kopaszra borotválta a fejét.

Az eset Belluno településen történt még 2017 áprilisában, mi a Corriere del Veneto című helyi lapban olvastunk róla.

A 37 éves haragját az váltotta ki, hogy a lánya nem volt hajlandó reggel felkeni és iskolába menni. A lány az ügyészeknek elmesélte, hogy reggelente amikor az édesanyja ébresztgette kérte, hogy maradhasson még egy kicsit az ágyban, majd miután az anyja elment dolgozni visszaaludt. Ilyenkor aztán több órától lekésett vagy egyáltalán nem ment iskolába. Amikor ez az anya tudtára jutott akkor büntetésből lenyírta kopaszra a lányát.

A drasztikus eljárás viszont nem nyerte el az olasz gyermekvédelmi hatóság tetszését, amely eljárást indított az anya ellen, szerintük a szülő átlépte a nevelés és megalázó büntetés között határt. A hatóság szerint L. M. visszaélt hatalmával, fizikai és lelki traumát okozott a lányának. 

Az olasz büntetőtörvénykönyv 571-es cikkelye 6 hónapig terjedő börtönbüntetést irányoz elő azon esetekben, amikor egy személy visszaél a hatalmával a gondjára bízott másik személy ellen, indokolatlanul súlyosan, illetve megalázóan megbünteti.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X