Hatalmas mennyiségű drogot talált a DIICOT a tengerparton


-A A+

Folytatódik a Fekete-tenger által partra mosott kábítószeres csomagok keresésére irányuló akció, péntektől hétfőig 152 kilogramm drogot találtak a hatóságok, jelentette be hétfőn a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT).

A tengerparton tovább folytatódik a drogkereskedési ügyhöz kötődő akció, amelyet a DIICOT ügyészei koordinálnak.

„Április 5-e és 8-a között összesen 152 kilogramm kábítószert találtunk és foglaltunk le Konstanca megye tengerparti sávján” – tájékoztat a DIICOT honlapján.

A tengerpart közelében élő lakosságot több ízben figyelmeztette a rendőrség, hogy ne nyissák ki a fövenyen talált csomagokat, mert azok olyan kábítószert tartalmazhatnak, amelynek nagyon magas, több mint 90 százalék a koncentrációja, emiatt életveszélyes.

Több száz rendőr és csendőr vesz részt a már napok óta zajló nagylélegzetű akcióban, amelyben a Fekete-tenger által partra mosott kábítószercsomagokat keresnek a tengerpart megközelítőleg 90 kilométeres hosszán. Az akcióban motorcsónakokat, helikoptereket és búváralakulatokat is bevetettek a hatóságok.

A hatóságok március 23-án 800 kilogramm kokaint találtak egy felborult bárka körül a Duna-delta egy elhagyott térségében, Sfântu Gheorghe és Sulina települések között. A kábítószer értéke a becslések szerint néhány száz millió euróra rúg.








EZT OLVASTA MÁR?

X