Kitiltották Kínából Tarantino Djangóját


-A A+

A kínai mozik felfüggesztették a Quentin Tarantino rendezte Oscar-díjas Django Unchained (Django elszabadul) című film vetítését. Az országban csütörtökön lett volna a film hivatalos bemutatása.

A Sina kínai weboldal információi szerint az ázsiai ország összes mozija parancsba kapta a vetítés felfüggesztését. Több névtelenül nyilatkozó mozialkalmazott elmondása szerint a tiltás az állami tulajdonban lévő China Film Group Corporation filmforgalmazótól jött. A forgalmazó döntését a filmben felfedezett meghatározatlan technikai problémával magyarázta.django-review

Olvasói spekulációk szerint a meztelen jelenetek és a „veszélyes" téma miatt tiltották le Tarantino filmjét. Kína ugyanis szigorúan cenzúrázza a nyugati filmeket a hazai filmipar védelmére hivatkozva.

Az év elején a Cloud Atlas (Felhőatlasz) című filmet kurtították meg a kínai cenzorok, 40 percnyi jelenetet vágtak ki belőle, de nem úszta meg a cenzúrát az Skyfall, a Men in Black 3, A Karib-tenger kalózai - A világ végén és a Mission Impossible 3 sem.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X