Gyújtogatás-sorozat miatt aggódnak a háromszéki Uzonban


-A A+

Szándékosnak tűnő gyújtogatás-sorozat aggasztja a háromszéki nagyközség, Uzon lakóit. Az elmúlt tíz nap során ugyanis hat tűzesetet jegyeztek, mindig ugyanabban az időpontban: éjszaka 11 és 12 óra között.

Ráduly István polgármester szerint az első tűzeseteket még véletlennek vagy gyerekcsínynek tartották, de amikor újabb és újabb tüzek történtek, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.

Az uzoni elöljáró beszámolója szerint először a tömbháznegyedben az egyik lakó tűzifája gyulladt meg, majd az iskolánál szintén a farakás. Ezután egy szeméttároló következett, majd az iskola udvarán egy használaton kívül levő gépkocsit gyújtottak fel, ami teljesen kiégett, végül az egyik tömbház szárítójában csaptak fel a lángok, egy ott tárolt kerékpár égett el.

Ráduly István polgármester ismeretlen tettes ellen tett bűnvádi feljelentést a rendőrségen, illetve a térfigyelő kamerák felvételeit átadták a nyomozóknak, abban bízva, hogy sikerül beazonosítani az elkövetőt. Az uzoni elöljáró feltételezi, hogy helybéli lehet a gyújtogató, hiszen nehezen elképzelhető, hogy átutazó tíz nap alatt hatszor fordul elő ugyanazon a településen.

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Nicoleta Tolvaj-Marin szerint a kigyulladt gépkocsi ügyében már zajlik a nyomozás.








EZT OLVASTA MÁR?

X