Ilyen látványos üldözésben Dacia MCV-nek még nem volt része


-A A+

Több mint 180 km/órás sebességgel száguldozott a németországi autópályákon hétfőn delelőtt egy Svájcban forgalomba iratott Dacia MCV márkájú gépkocsi, mielőtt 20 rendőrkocsi üldözőbe vette. Az ámokfutás látványos balesettel - a gépkocsi a feje tetejére állt - ért véget, majd a sofőrt orvosi javaslatra beutalták a pszichiátriára.

Mint  a heidelberg24.de helyi portál beszámol róla, a németországi A5-ös autópálya Kronau és Bruchsal közötti szakaszán haladó gépkocsik vezetői jelezték először a rendőrségnek hétfőn délelőtt, hogy egy Dacia MCV márkájú autó minden forgalmi szabályt figyelmen kívül hagyva, több mint 180 kilométer/órás sebességgel száguldozik. A közveszélyesnek ítélt sofőr előbb „ráhúzta” a volánt egy őt megelőző gépkocsira, amelynek vezetője egy utolsó reflexszel  kerülte el az ütközést, majd összekoccant egy másik gépkocsival, de nem állt meg.

A német autópályákon szolgálatot teljesítő rendőrség 20 gépkocsival vette üldözőbe a román márkájú autót, amely áthajtott az A8-as, majd az A6-os autópályára. A Mannheim irányába tartó Dacia MCV itt nekicsapódott a korlátnak és felborult.

A sofőr igazoltatása után derült ki, hogy a gépkocsit egy 34 éves hamburgi illetőségű német férfi vezette, aki felszínes sérülésekkel úszta meg a nem mindennapi kalandot. A rendőrök kórházba szállították kivizsgálásra, ahonnan az ottani orvosok javaslatára beutalták a pszichiátriai osztályra.

A férfi nem rendelkezett gépjárművezetői jogosítvánnyal és az autó sem volt az övé, a tulajdonosát pedig még nem tudták azonosítani. A Dacia MCV-ben keletkezett kár meghaladja a 11 500 eurót. 








EZT OLVASTA MÁR?

X