Román szexrabszolga hálózatra csaptak le Franciaországban


-A A+

Négy országra kiterjedő, több mint egy éves nyomozói munka eredményeként a francia rendőrök lecsaptak egy román bűnözők által fenntartott prostitúciós hálózatra.

A Le Parisien című francia napilap annyira átütő erejűnek tartotta a sztorit, hogy Franciaország nemzeti ünnepének napján ezzel a hírrel indítja internetes portálját.

A bűnszövetkezet Franciaország észak-nyugati részén, Nantes és Rennes városaiban „vert tábort”, ahol prostitúciós hálózatot tartott fenn, de emberkereskedelem és pénzmosás is a „portfóliójába” tartozott.

Az ügy felgöngyölítése több mint egy évvel ezelőtt indult, amikor egy lopási ügyben nyomozó rennes-i rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy az egyik városszéli parkolóban egy autóbuszból gyanúsan sok fiatal lány szállt le. A rendőrök meglepetésére alig pár nappal később a lányok már Rennes és Nantes utcáit rótták, ahol aprópénzért árulták testüket. Az ügyészek által összeállított vádirat szerint a lányok a teljes éjszakát a két város sugárútjain töltötték, majd reggel egy autó összeszedte és közös szállásukra vitte őket. Itt egy madám felügyelt rájuk.

A rennes-i rendfenntartó szervek telefonos lehallgatások és megfigyelések révén jöttek rá, hogy prostitúciós hálózat szálai Romániába vezetnek. Még tavaly márciusban felvették a kapcsolatot romániai partnereikkel – akik számára nem volt idegen ez a bűnszövetkezet – és elkezdték gyűjteni a bizonyítékokat.

„Az együttműködés nagyon eredményes volt, így sikerült azonosítanunk a klán vezetőit, ami prostitúciós ügyekben általában nagyon nehéz, ugyanis a bűnszövetkezet irányítói háttérben maradnak, vagy a megfélemlített áldozatok nem hajlandóak ellenük vallani” – mondta el a Le Parisiennek egy, a nyomozáshoz közel álló forrás. A lányokat futtató prostitúciós hálózat vezetői hihetetlen luxusban éltek Romániában a franciaországi „munkára” kényszerített lányok hátán.

Egymilló eurót termelt a hálózat

Az Europol adatai szerint a stricik több mint 1 millió eurót utaltak haza Romániába. A pénz útján elindulva tudták a rendőrök felgöngyölíteni a teljes hálózatot, beleértve azokat is, akik a parancsokat osztogatták. „A lányok keresetét az utolsó centig Romániába küldték, ők csak a megélhetéshez szükséges minimumot tarthatták meg. Valóságos szexrabszolgaként dolgoztatták őket” – mondta a Le Parisiennek a neve elhallgatását kérő ügyészségi forrás.

A francia és román rendőrök összehangolt rajtaütési akciója kedden reggel kezdődött. Rennes-ben és Nantes-ban tíz személyt vettek őrizetbe, közöttük egy stricit, két madámot és több közvetítőt. Ezzel egyidőben a román rendőrség kiszállt a prostitúciós hálózatot felépítők luxusvilláihoz, ahol ugyancsak több személyt őrizetbe vettek.








EZT OLVASTA MÁR?

X