FRISSÍTVE - „Egy kicsit elrontottuk” – elnézést kért a Csíki Sör tulajdonosa


-A A+

FRISSÍTVE: Tömegek, egyes becslések szerint tízezrek rekedtek kívül a Csíki Sör nyereményjátékát lezáró nagyszabású rendezvényről, melynek a gyár csíkszentsimoni telephelye adott otthont. A nyereményjáték ideje alatt a székelyföldi gyár több százezer nyertes kupakot tartalmazó terméket dobott piacra, amelyet úgy reklámozott, hogy egyenként 150 lej (10 ezer forint) értékű garantált nyereményre jogosít. A nyereményjáték szabályzata szerint a nyerteseket a gyár szeptember 28-án látta volna vendégül egy egész napos koncertekkel színesített „eszem-iszomra”. FRISSÍTÉS: Vasárnap délben élő videóban jelentkezett be a csíkszentsimoni sörgyár tulajdonosa, Lénárd András, hogy reagáljon a szombati rendezvényen történtekre. „Egy kicsit elrontottuk”, fogalmazott. 

Egész napos rendezvény-koncertet, garantált 150 lej értékű (magyarországiaknak 10 ezer forint) „természetbeni” nyereményt  és tombola-sorsolást ígért a Csíki Sört gyártó cég március 28. és szeptember 28. között meghirdetett akciója. A kampány kiírása szerint a gyár által előállított „Csíki Sör” termékek csomagolásában összesen 399.999 darab „NYERT! Eszem-iszom, tombola!”, vagy „NYERT!” feliratú kupakot találhattak a szerencsések.

A kiírás szerint a nyertes kupakok után minden résztvevő, aki megjelenik a rendezvény helyszínén, tombolát kap, két személyautó, valamint egy elektronikus kerékpár volt a nyeremény. A tombolák nyerteseinek kisorsolása szintén a kampány záróeseményének idején történt.

Már szombaton kora délelőtt megindult az emberáradat az egyébként csendes székelyföldi település felé. A minden irányból kanyargó autósorok Csíkszeredától dél körül már csak araszolva tudtak Csíkszentsimon közelébe jutni. Amiért Erdély szinte minden szegletéből érkeztek az emberek, nem volt más, mint a Csíki Sör tavasszal meghirdetett nagy nyereményjátékának szombatra tervezett záróeseménye.

Az esemény annak rendje és módja szerint el is kezdődött, ám az már kora délután kiderült, hogy sokkal nagyobb tömeg érkezett Csíkszentsimonba, mint amennyit a gyártelep udvara be tudna fogadni. Miközben az autóval érkezők igyekeztek a rendezvény helyszínéhez minél közelebb parkolni, a gyár bejáratánál óriási tumultus alakult ki. A cég udvara zsúfolásig megtelt emberekkel, eközben még legalább ugyanannyian vártak odakint bebocsátásra. Hiába! A szervezők a Csíki Sör Facebook-oldalára végül kitettek egy rövid közleményt, amelyben értesítettek mindenkit, hogy több résztvevőt nem tudnak fogadni. Később a poszt alatti több száz negatív komment hatására ezt a bejegyzést eltávolították.

A csalódott emberek tömegesen indultak haza, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a nyerteseknek csak egy része juthatott hozzá az ajándékához. A helyszínen készült felvételek tanusága szerint a rendezvényen valóságos tömegnyomor alakult ki. Sokan méltatlan körülményekre panaszkodtak, az emberek közelharcot vívtak az italokért és ételekért, amelyet földön ülve, vagy éppen szeméttárolókról fogyasztottak el. Eközben a közösségi oldalakat elárasztották a csalódott és felháborodott bejegyzések, a tömeget és a közlekedési káoszt megörökítő fotók, videók. Az esemény végül különösebb rendbontás nélkül ért véget, az estét az Edda zenekar koncertje zárta. Kérdés, hogy a garantáltnak ígért nyeremények hogyan jutnak el azokhoz, akik nem jutottak be az eseményre?

Kérdéseinkkel megkerestük a Csíki Sörgyárat, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

FRISSÍTÉS: Lénárd András elnézést kért: „egy kicsit elrontottuk”. 

Vasárnap délben élő videóban jelentkezett be a csíkszentsimoni sörgyár tulajdonosa, Lénárd András, hogy reagáljon a szombati rendezvényen történtekre. A vállalkozó többször elnézést kért a kellemetlenségekért, ám hiszi, sikeres rendezvényt szerveztek, amin ő és kollégái rengeteget dolgoztak. 

Lénárd András elsőként megköszönte a közel negyvenezer látogatónak a részvételét. Elismerte: ekkora tömegre nem voltak felkészülve. „Az igazság az, hogy ez a szám kicsit több volt, mint amire számítottunk. Az igazság az, hogy egy kicsit elrontottuk” – fogalmazott a Csíki Sör Facebook-oldalán közzétett videóban. Azt mondta, mindenki bejutott a rendezvényre, aki akart, senkinek nem mondták azt, hogy nem mehet be, nem dobhatja be a tomboláját. „Igaz, hogy kellett várni fél vagy egy órát, és igaz, hogy tolongás volt a sörnél” – magyarázta. Hozzátette: közel százezer pohár és több mint ötvenezer liter sör fogyott el, valamint közel 7 tonna kolbász. 

„Nem abban az ütemben jöttek az emberek, mint amire számítottunk, hanem egyszerre nagyon-nagyon sokan” – jelentette ki, majd elnézést kért azoktól, akiknek nem volt türelmük várni. Szavai szerint a rendezvény célja az volt, hogy adjanak vissza az embereknek valamit abból, amit ők kaptak: „önzetlenül álltunk a dologhoz hozzá, én és a kollégáim rengeteget dolgoztunk”. 

Úgy összegzett: tanulnak a hibából, és a következő alkalommal mindez nem fog előfordulni, majd arról biztosította követőit, hogy a sörgyár ajtaja nyitva áll azok előtt, akiket valami sérelem ért.  








EZT OLVASTA MÁR?

X